Az Aristonnal lesz fenntarthatóbb a Groupama Aréna

Energiára a fűtésben és a sportban is szükség van.

Nehéz három éven vagyunk túl. Először a koronavírussal majd pedig a háborúval és a vele járó problémákkal kellett szembe néznünk. Az egyetlen kiútnak a sport tűnhet ilyen időkben, amely segít leküzdeni a felgyülemlett feszültséget és az egészségünk megtartásában is kiemelt szerepe van. Az Ariston ezért úgy döntött, hogy energiái egy részét a sportban is hasznosítja. Ezt 5 millió forintos hozzájárulással teszi, amitől a Groupama Aréna még zöldebb és még fenntarthatóbb lesz – közölte a Sportive Hungary,

Az Ariston Hungária Kft. ügyvezetője szerint egy olyan klubot és létesítményt kerestek, akinél jelen vannak a tradíciók ám ezzel egyidőben képes a megújulásra. Ez pedig leginkább a fenntarthatóságban fontos, hiszen napjaink legnagyobb kihívása.  Pavek Gábor szerint rugalmasnak kell lennünk, hogy követni tudjuk az igényeket és helyt tudjunk állni akkor is, amikor változtatni kell. Ezt tükrözi a vállalat termékskálája, amelyben kiemelt helyet kapnak a legmodernebb technológiák. A hőszivattyúk, a hőszivattyús vízmelegítők és kazánok, amelyek már „okos készülékek”, vagyis telefonról irányíthatóak. Segítségükkel mind a fűtésben mind pedig a vízhasználatban jelentős megtakarításokat tudunk elérni, ami aztán a számlán is jelentkezik majd. Ez pedig a sportlétesítmények esetében sincs másképp. 

Mivel a fenntartható fejlődés csak a különböző szereplők együttműködése révén biztosítható, a Groupama Aréna olyan partnerekkel működik együtt, akik szintén zászlójukra tűzték az ökotudatosságot. Az FTC felnőtt férfi labdarúgócsapatának otthona nem csupán színében “zöld”, célunk, hogy a fenntarthatóság útján példát mutassunk, s ezzel ösztönözzük partnereinket és a szurkolóinkat is környezetünk védelmére.

– mondta Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető Sportfive Hungary vezérigazgatója.

Ebben segít most az Ariston, aki a fenntarthatósági törekvéseket anyagiakkal támogatja. Ugyanakkor termékeivel is jelen van a Ferencvárosi Torna Club életében. Ilyenek az ELCO nagy teljesítményű kondenzációs kazánok, amelyek a társasházak és kereskedelmi létesítmények mellett a sportcsarnokok igényeit is ki tudják elégíteni. Igy a Belvárosi Sportközpontban, a Francia Intézetben vagy a fővárosi Mammut II. bevásárlóközpontban is ELCO kazánokkal biztosítják a fűtést. Az Ariston Csoport már a megújuló energiában is jelen van az ELCO nagyteljesítményű hőszivattyúival.

Az Ariston hazai leányvállalata nem először támogatja a magyar sportot. Tavaly a Gloriett SE-vel kóstolt bele a sportszponzorációba. Nemzetközi szinten azonban már évek óta elkötelezett támogatója a labdarúgásnak és a londoni Chelsea stadionban is az Ariston ELCO márkanevet viselő ipari kazánjai biztosítják a meleget és a használati melegvizet.

Fotó: Sportfive