Az átok ismét kísértett bennünket!

ismét céldobogós kép nélkül maradt a Kronome – Pásztor rallypáros.

Ákost kaptam mikrofonvégre:

– Salakpályás prológgal vette kezdetét az Ózd-Eger rally. Kategória második hellyel kezdtetek. Ezek szerint a kéziféket most nem húzogattad meg?

Megígértem, meg is tettem. Nem volt nagyon felázva a salak, így élvezetes volt menni rajta, tetszett mindkettőnknek és az időnk sem lett rossz.

– Az első gyors után nyilatkoztad: “Szerintem bemelegítésnek nem volt rossz, maradt még benne. A pálya eléggé megszáradt.” Aztán jöttetek kétszer kategória második időt. Ennyire tetszett az első négy gyors?

Nekünk mindig marad benne, mert nem teszteltünk a verseny előtt, de tényleg nem sikerült rosszul. A második gyorson óvatosabb voltam a kelleténél, így ott többet hagytunk benne.

– Cél a cél, de nem nektek az Ózd – Eger ralin. Ismét nem láttátok meg  a célt. Mi is történt?

A harmadik szakasz előtt kezdődött a kálváriánk. A töltés lámpa fel-fel villant… A gyors előtt megnéztük, fellazult a generátor szíjtárcsája. Gondoltam, a szervizig nem fogunk eljutni. Próbáltam úgy menni, hogy a motort nem forgattam magas fordulaton, hogy a szíj minél tovább a helyén maradjon. Persze leesett, a gyorsasági után felraktunk egy másikat. Elrajtoltunk a negyediken, persze leesett ez is. Se töltés, se szervó. A szakasz után felraktunk még egyet, 500 métert bírt. Szerencsére kibírta a szervizig. Kicseréltük, utána vettük észre, hogy van egy 40 mm-es repedés a tengelycsonkon… Úgy döntöttünk, feladjuk a versenyt, nehogy egy nagy esés legyen belőle.

– A hétvégén már a Salgó rally vár benneteket 10 gyorsasági szakasszal. Szinte fejből menős szakaszok lesznek. Talán még itiner sem kell Tamásnak?

Azért ez nem így van, lesz új szakasz is számunkra, a Cered is hosszú lesz, nem tűnik rossznak a program.

– Nem sok időtök volt rendbe rakni a Skodát. Volt esetleg fejlesztés rajta az óta?

Rendbe szedtük a generátorokat, a futóművet, a többi maradt ami volt.

– Kemény gyorsok várnak rátok. Gondolom ismét célotok a célba érkezés.

Most már tényleg az jó lenne, ha meglátnánk a célt.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –