Az eddiginél erősebb motorral folytatja a szezont Kiss Norbert

A nyári szünet után Csehországban folytatódik a kamion Európa-bajnokság.

A magyar versenyző csapatának tájékoztatása szerint bő másfél hónapos pihenő után a csehországi Mostban folytatódik a kamion Európa-bajnokság 2018-as szezonja. A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert összetettben a harmadik helyről várja a folytatást a Tankpool24 Mercedes kamionjával, amin a vakáció alatt jelentős fejlesztést hajtottak végre a csapat és a gyártó szakemberei.

A szezon első felét lezáró szlovákiai hétvégén sikerült megszereznie első idei futamgyőzelmét a magyar versenyzőnek, így a lehető legjobbkor zárkózott fel az élen álló kettőshöz. A legfontosabb azonban, hogy komoly előrelépés történt a motorfejlesztés terén, az első tesztek eredményei pedig mindenképp biztatók a szezon második felére nézve.

Egy újfajta turbóval erősítettük a kamiont, ami nagyon jó lehetőséget ad a motor vezérlésével kapcsolatban, és a számok azt mutatják, hogy tényleg jobban is gyorsul, erősebb lett az autó. Augusztusban a wörth-i kamiongyár tesztpályáján ki is próbáltuk, élesben viszont csak ezen a hétvégén, Csehországban teszteljük majd. A Mercedes gyár német mérnökei fejlesztették a 160 km/órás limitert is, ettől is jobb időket remélek.”

További újdonság, hogy a csehországi Mostban Kiss Norbert kamionját nemzeti színűre festett visszapillantó tükörről lehet majd még könnyebben felismerni. “Ez nem igazán a mi pályánk, az elmúlt években itt futottuk a legrosszabb versenyeinket. Mégis azt gondolom, hogy ha második, harmadik, negyedik helyen végeznénk, az mindenképp biztató lenne, mert ez alapján a számunkra ideális pályákon jó eséllyel remélhetünk futamgyőzelmet. Ha pedig Mostban mégis nyernénk, akkor bajnok leszek év végén” – foglalta össze várakozásait a szombathelyi versenyző.

A kamion Európa-bajnokság csehországi hétvégéjének programja:

Péntek:
Szabadedzések

Szombat:

09.40     warm up
11.15    első időmérő
14.40    első verseny
17.15    második verseny

Vasárnap

09.00    warm up
10.30    második időmérő
13.35    harmadik verseny
16.45    negyedik verseny

fotó: kissnorbi.de