Az első olimpia – interjú Dumity Richárddal

A monosíző Dumity Richárd képviseli hazánkat a XIII. Téli Paralimpiai Játékokon, amelyet március 4. és 13. között rendeznek meg Pekingben.

A február végi sajtóeseményen elhangzott, hogy a K&H Csoport 16 éve áll töretlenül a Magyar Paralimpiai Bizottság mellett, amellyel idén is meghosszabbítja együttműködését. Ennek értelmében a K&H 2024-ig a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete marad, és a párizsi játékok már az ötödik közös paralimpiájuk lesz. Pekingben ötödször vesz részt téli paralimpián Magyarország, és Dumity Richárd a hetedik hazai versenyző, aki eljutott az eseményre. A sajtóeseményt követően a magyar sportolóval beszélgettünk.

A teljes beszélgetés:

 

A fiatal sportoló idén több nemzetközi versenyen, köztük világbajnokságon is szerepelt már, a kínai paralimpia azonban az első ötkarikás játéka lesz. Dumity Richárd március 10-én óriásműlesiklásban, két nappal később pedig szalomban indul a pekingi paralimpián. Szurkoljunk közösen a magyar sportolónak! Hajrá, Ricsi!

Íme a monosí – paralimpiai sportok nyomában

Megnyitották a XIII. Téli Paralimpiai Játékokat

Magyarország miniszterelnöke üzent Dumity Richárdnak

Folytatódik az együttműködés a K&H és a MPB között

Letette az ünnepélyes esküt a Magyar Paralimpiai Csapat

Dumity Richárd is ott lesz a téli paralimpián

Fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs