Az EYOF-megnyitón a judós Sipőcz Richárd viszi a magyar zászlót

Az ifjúsági Európa-bajnok judós, Sipőcz Richárd viszi majd a XIV. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál július 23-ai megnyitóján, a győri ETO Parkban a magyar zászlót.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának keddi tájékoztatása szerint a Magyar Olimpiai Bizottság az érintett sportági szakszövetségektől kért ajánlást a zászlóvivőre, akinek személyét Fábián László csapatvezető a július 7-ei szövetségi konzultáción jelentette be. A judósok Mátraházán edzőtáboroznak, ahol a Magyar Judo Szövetség kedden délután edzőbizottsági értekezletet tartott; a megtisztelő feladatról Nagy András, a szövetség szakágvezetője, sportigazgatója tájékoztatta a versenyzőt.

„A szakmai megbeszélést megelőzően elmondtam Ricsinek, hogy ő viheti az EYOF-megnyitón a magyar zászlót, láthatóan elérzékenyült, a felkérést nagyon nagy megtiszteltetésnek vette” – mondta Nagy András.

Sipőcz Richárd óvodásként ismerkedett meg a sportággal, hamar a Győri Dózsa tatamijára került. Ma a Győri Atlétikai Clubban Gyimes Nikolett a mestere. A plusz 90 kilósok közt versenyez, 13-szoros korosztályos magyar bajnok; nyert már ob-t a juniorok közt is. A riói olimpia évében az ifjúságiak között öt Európa-kupából négyet megnyert, egyszer második lett. Első éves ifiként a finnországi korosztályos Európa-bajnokságot megnyerte 2016-ban, a csapattal ezüstérmes lett. A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont és Gimnázium 9. osztályos diákja.

A fiatal judoka a világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik helyezett Karakas Hedviggel (fotón) a győri EYOF judo-nagykövete.

A győri EYOF-on 10 sportágban 152 magyar versenyző áll rajthoz. A Rába-parti város 50 ország, mintegy 2400, 14-18 esztendős fiatalját látja vendégül július 23. és 29. között. A sportszakemberekkel, edzőkkel, orvosokkal, masszőrökkel és a csapatiroda tagjaival együttesen 204 fős Magyar Csapat vezetője Fábián László.

Az EYOF megnyitóját július 23-án, este fél kilenctől rendezik a győri ETO Parkban.

fotó: Marcali Gábor

Vélemény, hozzászólás?