Az FTC-Telekom szerződést hosszabbított fiatal védőjével

Az FTC jégkorong szakosztálya mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Továbbra is zajlik az FTC-Telekom felnőtt férfi jégkorongcsapatánál a következő idényre készülő keret kialakítása. Az elmúlt hetekben bejelentették négy játékos távozását, illetve hat játékos szerződéshosszabbítását is. A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb ezúttal egy újabb játékossal állapodott meg:

a tavaly nyáron érkezett Haranghy Bence a következő idényben is a Fradi védője lesz

– adta hírül kedden a klub honlapja.

Haranghy Bence 2005. január 5-én született, a Vasas színeiben kezdte jégkorongos pályafutását. A 2020/21-es szezonban az U18-as bajnokság mellett az osztrák bázisú utánpótlás ligában, az ICEJL-ben is kipróbálhatta magát, valamint beválogatták az U16-es válogatott keretébe is, később megfordult az U17-es és U18-as válogatottban is. Később stabil tagja lett a Vasas juniorcsapatának, illetve az U18-as válogatottnak is. 2023 júliusában már a juniorválogatott tagjaként játszott a kanadai U18-as együttes elleni káposztásmegyeri felkészülési mérkőzésen.

A fiatal hátvéd 2023 nyarán kettős igazolással került a Ferencvároshoz, a Fradi mellett a Vasas U20-as és U21-es csapatának is tagja maradt. A szezon elején Haranghy még nem kapott sok lehetőséget zöld-fehér mezben, a téli betegség- és sérüléshullám idején azonban egyre több jégidőt kapott, amivel élni is tudott. Az alapszakasz végéhez közeledve egy Csíkszereda elleni hazai mérkőzésen pedig megszerezte pályafutása első Erste Ligás találatát is.

Haranghy Bencével, valamint az ugyancsak szerződését meghosszabbító Arany Gergellyel, Adam Bradyvel, Jake Crespivel, Galajda Zsomborral, Lauri Kärmeniemivel és Tóth Gergővel, illetve a 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező Turbucz Martinnal már nyolc név ismert az FTC-Telekom 2024/2025-ös keretéből.

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Julius Marva (?), Nagy Gergő (?), Erik Němec (Bietigheim Steelers, Oberliga, Németország), Vladimír Roth (?)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Jake Crespi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Galajda Zsombor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Haranghy Bence (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Tóth Gergő (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Fotó: fradi.hu