Az MTK csapata nyerte a Danone Focikupa dunakeszi elődöntőjét

Az MTK csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna dunakeszi regionális elődöntőjét, és két játékosuk különdíjat is kapott. A fiatalok a fináléban a VS Dunakeszi csapatát győzték le 4:0 eredménnyel, így ők vehetnek részt a kupa budapesti országos döntőjében.

A szervezők tájékoztatása szerint a Danone szervezésében és az MLSZ Grassroots Program támogatásával megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1200 gyermek labdarúgója versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, Spanyolországban.

A FIFA által is elismert Danone Focikupa a Gyermekekért torna a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó kupája, melyen világszerte eddig több mint 2,5 millió gyermek vett részt. A program hazai kupája szerdán Dunakeszin folytatódott, ahol a Balassagyarmat SE-PF, a KISE, az MTK Budapest, a Mészöly FS, a Vác VLSE, a VS Dunakeszi, a III. kerületi TVE és Gödöllői SK csapatai álltak pályára.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg vállalatunk új küldetését „Egy életünk van és egy bolygónk” címmel”– tette hozzá.

 

Játékos jótékonyság

A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyermek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. Dunakeszire két megyéből hozták magukkal a csapatok felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselői veszik majd át. A dunakeszi elődöntő Fair Play csapat díját a KISE nyerte el nemcsak a pályán nyújtott teljesítményével, hanem azzal is, hogy a sportszereken felül adományt is gyűjtöttek a rászoruló gyerekeknek.

Irány Spanyolország!

A régiógyőztes MTK már biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

A dunakeszi regionális elődöntő különdíjasai:

 

A legjobb kapus: Mészáros Balázs (VSD)

A legjobb mezőnyjátékos: Varga Márton (MTK)

Gólkirály: Kugyela Zalán (MTK).

Fair play egyéni díj: Telek Sebestyén (BSE-PF)

Fair play csapat díj: KISE

A díjakat és különdíjakat Torghelle Sándor 42-szeres válogatott labdarúgó, a Danone Focikupa a Gyermekekért támogatója, Kiss László 33-szoros egykori válogatott játékos, a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Igazgatóság BEP szakmai igazgatója és Temesvári István, a VSD elnöke adta át a gyerekeknek.

Kövessen minket Facebookon! https://www.facebook.com/TegyunkEgyuttaGyermekekert/

 

fotó:  Dunakeszi Post