Az olaszok tartják előnyüket a magyarok előtt

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a sorozat negyedik fordulójának kedd esti találkozóján az olaszok 9-6-ra verték az Európa-bajnoki címvédő riválisukat, akik négy forduló után 4 ponttal a kvartett harmadik pozícióját foglalják el.

A magyar nemzeti együttes kedden Franciaországban győzött fölényesen hét góllal, s az olaszoktól négy ponttal lemaradva, a hollandokat pedig néggyel megelőzve áll a második helyen.

A négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az EK hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

Női világliga, B csoport, 4. forduló:
Olaszország-Hollandia 9-6

korábban közölt eredmény:
Franciaország-Magyarország 5-12

Az állás:
1. (már továbbjutott) Olaszország 12 pont
2. (már továbbjutott) Magyarország 8
3. Hollandia 4
4. Franciaország 0

A magyarok további programja:

február 12.: Magyarország-Hollandia
március 5.: Magyarország-Olaszország

Az A csoport állása 5 forduló után:
1. (már továbbjutott) Oroszország 14 pont
2. (már továbbjutott) Spanyolország 10
3. (már továbbjutott) Görögország 6, 4. Izrael 0

(MTI)