Az Olimpiai Ötpróba szervezőinek célja, hogy a magyar lakosság rendszeresen sportoljon

Közel 4 hónapja virágzik az Olimpiai Ötpróba, melynek célkitűzése egyértelmű: minél többen sportoljanak és mozogjanak rendszeresen, szervezett kereteken belül, egyre nagyobb kihívásokat teljesítve.

A szervezők tájékoztatása szerint ehhez nyújt segítséget az Olimpiai Ötpróba: motiváló pontrendszerével, a pontokért járó díjakkal, illetve a különböző kedvezményekkel mind-mind arra szeretnénk sarkallni a magyar lakosságot, hogy sportoljanak, tegyenek az egészségükért.

Dr_Kiss_Gergely01_Olimpiai_Otproba_2017_sportmenu

Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk sem megszokott sportágát népszerűsíti majd: – Egy vízilabdázó számára igazi nyűg a futás, pláne alapozás idején, amikor tucatszám rójuk a köröket a szárazföldön… – vallotta be a Honvéd klasszisa. – Ennek ellenére sosem okozott gondot a kilométerek teljesítése: otthon, Szadán például minden évben 1848 méter a penzum az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Természetesen, amikor időm engedi, az említett emlékfutás mellett is eljárok kocogni, bár a nagyobb távokat meghagyom inkább a profiknak – mosolygott a balkezes pólós. – Az Olimpiai Ötpróba sorozatot koordináló Nagy Sportágválasztó szóvivőjeként nem is volt kérdés, hogy elvállalom-e a szervezők felkérését, és leszek a futás arca. Élsportolóként fontosnak tartom a rendszeres testmozgásra és az egészségtudatos életmódra való figyelemfelhívást – ezért én magam is részt veszek néhány nagyobb eseményen, például a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon, a 32. Spar Budapest Maraton Fesztiválon vagy a Kolonics György-emlékfutáson. Személyes példám talán azoknak is jó üzenet, akik ugyan már rendszeresen sportolnak, de ez idáig ragaszkodtak választott mozgásformájukhoz: én vízilabdázóként fogok futni, és csak arra tudok biztatni másokat is, hogy próbáljanak ki más sportágakat is! Az Olimpiai Ötpróba-melegítőhöz szükséges 60 pontot egyébként is legalább öt különböző sportág távjainak teljesítésével lehet csak összegyűjteni – zárta mondanivalóját dr. Kiss Gerely.

Az egyes eseményeken teljesíthető különböző távokért pontok járnak, amelyek a program ideje alatt egy online profilban gyűjthetők és garantált jutalmakra válthatók:

  • 15 pont: Olimpiai Ötpróba baseballsapka
  • 25 pont: Olimpiai Ötpróba póló
  • 40 pont: Olimpiai Ötpróba hátizsák
  • 60 pont: a 2020-as tokiói olimpián induló magyar csapat hivatalos felszerelése alapján tervezett melegítő

Az Ötpróba idei eseménynaptárban közel 60 rendezvény szerepel, köztük a legnagyobb hazai tömegsport-rendezvények  a teljes eseménysort itt tudod megnézni:
https://www.olimpiaiotproba.hu/esemenyek

Ahhoz, hogy a pontokat gyűjthesd és megszerezhesd az értékes jutalmakat, nem kell mást tenni, mint regisztrálni az Olimpiai Ötpróba oldalán: https://www.olimpiaiotproba.hu, amely a 2020-as Olimpiáig tartó négy éves ciklusra mindössze 1000 Ft-ért megtehető.

Vélemény, hozzászólás?