Az őrületes melegebben is bizonyítottak az extrém sportolók

A világ minden sarkából érkeztek profi kategóriás extrém BMX-, görkorcsolya-, gördeszka- és szörfversenyzők a BudaPart – Kopaszi Gáthoz, hogy bemutassák tehetségüket, és megismerkedhessenek a helyi versenyzőkkel a FISE Extrém Sport Világkupa budapesti állomásának megnyitóján. Szinte minden szakágban jelentkezett magyar versenyző, a legjobb eredménnyel Kun Ádám zárta a verseny első napját.

A szervezők szombati tájékoztatása szerint az amatőr és profi kategóriák selejtezői már péntek reggeltől elkezdőtek a Kopaszi gáton, három helyszínen: a wakesurf- és wakeboard-versenyzők a Duna vízén tartottak edzést, a BMX Flat és gördeszka szakágak indulói egy sík pályán tökéletesítették trükkjeiket, a görkorcsolya és a BMX Freestyle versenyzők pedig egy hatalmas rámpa-sorozaton mutattak be hajmeresztő mutatványoka.

Fiatalok és idősek egyaránt özönlöttek a parkba, hogy megnézzék, milyen trükköket mutatnak be a világszínvonalú versenyzők, akik hétvégén várhatóan még jobb formában lesznek.

Egy perzselően meleg nap végére összeállt a mezőny a hétvégi megmérettetésre. A helyiek ingyenesen látogathatják az eseményt, és testközelből izgulhatják végig, hogy kik lesznek a FISE Extrém Sport Fesztivál világturné második állomásának bajnokai.

A rajongók világszerte bekapcsolódhatnak a FISE élő közvetítésébe az esemény hivatalos Facebook oldalán.

Eredmények: http://fise.fr/en/fise-world-series-2017/fise-world-budapest-2017/results

fotó: fise.fr

Vélemény, hozzászólás?