Az UVSE győzelemmel rajtolt az Euroligában

Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar bajnok UVSE a női vízilabda Euroliga budapesti csoportselejtezőjében, amelynek pénteki nyitónapján négy góllal nyert a görög Vuliagmenivel szemben.

A Hajós uszodában játszó négyesnek tagja a BVSC is, míg a harmadik érintett magyar együttes, a Dunaújváros Barcelonában selejtez vasárnapig.

Eredmény, női Euroliga, 2. selejtezőkör:

G csoport:
UVSE-Vuliagmeni (görög) 12-8 (3-1, 2-2, 4-3, 3-2)
a magyar csapat góldobói: Steffens 4, Keszthelyi 3, Sevenich, Parkes 2-2, Csabai 1

A negyeddöntőbe jutásért zajló sorozat első napján az UVSE az elején hátrányba került, de 1-1 után fordított, s már nem is engedte át a vezetést az amúgy szívósan ellenálló görögöknek. A Vuliagmeni 4-1-ről 4-3-ra, 7-3-ról 7-5-re, majd 10-6-ról 10-8-ra felzárkózott ugyan, ám igazán szorossá nem tudta tenni a találkozót, amelyen az UVSE részéről az új szerzemény, a kétszeres olimpiai és világbajnoki aranyérmes Maggie Steffens, és a csapatkapitány Keszthelyi Rita jeleskedett a leginkább: előbbi négyszer, utóbbi háromszor vette be a vendégek kapuját.

Később:
BVSC-Zugló – Kirisi (orosz) 19.45

H csoport (Barcelona):
Sabadell (spanyol)-Dunaújváros 18.30

A körmérkőzéses sorozat vasárnapi zárásakor a kvartettekből az első két helyezett jut be az Euroliga legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntőben a csoportelsőket a négyesek második helyezettjeivel sorsolják össze.

(MTI)