Babos Tímea bravúros győzelemmel rajtolt Melbourne-ben! – videó

Babos Tímea remek sikerrel kezdte az egyéni versenyt Melbourne-ben a 2018-as szezon első Grand Slam-versenyén.

A magyar teniszező menedzsmentjének hétfő reggeli tájékoztatása szerint Timi hatodszor játszik egyesben az Australian Open főtábláján, az elmúlt években számos rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzése volt. Már korábban is találkozott kiemelkedő tudású ellenféllel Melbourne-ben, most viszont talán még nehezebb feladat várt a 24 éves magyar játékosra. A háló túloldalán ugyanis a világranglistán 10., tavaly az Australian Openen és a US Openen elődöntős, friss Fed Kupa-győztes CoCo Vandeweghe állt.

Az amerikai játékos volt az esélyesebb és a nyitó szett első részében meg is „törte” ellenfelét. Timi a harmadik gémet még megnyerte adogatóként, 15-40 után összesen három bréklabdát hárított. De 2:2 után Vandeweghe 15-re elnyerte ellenfele szerváját, majd hamarosan jött a nagya változás.

Először esni kezdett, emiatt behúzták a tetőt a Hisense Arenában. Majd Vandeweghe 4:2-re is vezetett, majd a nyolcadik gémben Timi 30-ra brékelt! Egyre magabiztosabb lett a magyar játékos, a rövidítésig folyamatosan lépéselőnyben volt.

A tie-break aztán álomszerűen alakult! Timi 3-2 után elnyerte Vandeweghe szerváját, majd elhúzott 6-3-ra. Végül újabb fogadóponttal nyerte a nyitó felvonást.

A második szett már simábban alakult. Timi rendkívül stabilan és bátran játszott, ezzel alaposan meglepte és el is bizonytalanította az amerikai játékost. Vandeweghe pszichikailag is egyre nehezebben viselte a történéseket, a székbíró figyelmeztette is őt.

Timi viszont végig nagyon erős volt mentálisan is, számos kritikus helyzetet oldott meg tökéletesen! A második gémben 15-40 után összesen három bréklabdát hárított, majd 40-re elnyerte ellenfele adogatását. Majd 3:1 után a magyar játékos újra brékelt 40-re (4:1).

A következő gém még nagyot fordíthatott volna a mérkőzésen. Vandeweghe fogadóként 40-0-ra is vezetett, de Timi elképesztő akarattal fordított, így már 5:1-re vezetett. Ezután már minden „simán” alakult. A 10. kiemelt 15-re hozta szerváját, de fogadóként már nem volt esélye. Timi kihasználta második mérkőzéslabdáját, így bejutott a legjobb 64 közé.

A magyar játékos másodszor győzött top10-es sztár ellen. Először 2014-ben a budapesti Fed Kupa-tornán nyert 1:6, 7:5, 6:3-ra az akkor szintén WTA-10. Simona Halep ellen.

Elképesztő meccs volt, nagyon-nagy hangulattal! Nagyon örülök, hogy így tudtam játszani! Már sokszor találkoztam top10-es ellenféllel, voltak esélyeim, döntő játszmákkal, stb. Ma hatalmas különbséget mutatott, hogy a fontos pontokat milyen jól és agresszívan játszottam meg. Végig hittem abban, hogy tudok győzni. Ez nagyon-nagyon fontos volt! Ezért is tudtam visszahozni az első játszmát. Azt gondolom, hogy az esőszünet is jót tett. Utána sokkal jobban játszottam, amúgy is szeretek fedett pályán teniszezni. Ez Nekem nagyon jót tett. Ez a mérkőzés nagyon pozitívan hat majd a mentalitásomra is. Boldog vagyok és örülök annak, hogy így sikerült játszani! Fontos pillanat az életemben. Tíz ezer ember előtt nyertem a Hisense Arena-ban, ez tényleg hihetetlen dolog, boldog vagyok!” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján a babostimea.hun.

A győztes pont:

Australian Open (55 000 000 dollár, kemény pálya), női egyes, 1. forduló:
Babos Tímea-CoCo Vandeweghe (amerikai, 10.) 7:6 (7-4), 6:2

A mérkőzés 1 óra 46 percig tartott Melbourne-ben.

fotó: Getty Images