Babos Tímea: Büszke vagyok rá, hogy magyarként idáig juthattam

Babos Timi tudja, hogy nem tenisznemzet a magyar, ezért még nagyobb sikernek éli meg a Roland Garros-győzelmet, amivel tenisztörténelmet is írt.

Babos Timi és Kiki Mladenovic óriási menetelés után megnyerték a Roland Garrost, ezzel Timi lett az első női teniszező, akinek egynél több Grand Slam-trófea ékesíti a vitrinjét. A soproni klasszisnak – bár az év első Grand Slamjén összejött egy döntő – eddig nem igazán sikerült jól 2019, egyesben nagyot zuhant a világranglistán, de Párizsban nyoma sem volt bizonytalanságnak a játékában.

Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a páros valamelyest feledteti az elmúlt hetek nehézségeit. Hiszek a kölcsönhatásban, vagyis hogy a páros segíti az egyénit és fordítva. Ilyenkor igen, kicsit elfelejtődik, hogy az elmúlt időszakban nem úgy sikerült az egyes, ahogyan szerettem volna

A Babos-Mladenovic kettős bármilyen versenyen esélyesnek számít, talán éppen pont salakon a legkevésbé. ennek ellenére végig magabiztosan játszva masíroztak végig a Roland Garros mezőnyén.

A sorsolást látva tudtuk, hogy rettentő nehéz dolgunk lesz, hiszen nagyon kemény és jó formában lévő párosokkal hozott össze minket a sors, de nagyon boldog vagyok, hogy végig csapatkènt, egymást kiegészítve tudtunk játszani.

Átéltünk nagy sikereket, voltak nagyon fájó vereségeink, de ezek mind összekovácsoltak minket és erősebbek lettünk, csapatként.

A Roland Garros megnyerésével Babos Timi lett az első magyar teniszező, aki – juniorként vagy felnőttként – minden Grand Slamen nyerni tudott, és szintén ő az első női teniszezőnk, aki két különböző GS-en is az élen tudott végezni. Milyen érzés két lábon járó tenisztörténelemnek lenni?

Megható! A családomból sokan itt lehettek, láthatták a Roland Garros-győzelmem, tavaly pedig a szingapúri világbajnoki sikerünk, ez fantasztikus érzés. Nem tenisznemzetből jöttem, büszke vagyok rá, hogy magyarként idáig jutottam. A családomnak volt egy álma, hátha sikerül…” – mondta elérzékenyülve Timi.

További részletek a MOL Csapat oldalán.

 

fotó: MOL Csapat