Babos Tímea egyesben is győzelemmel kezdett Tajvanban

Babos Tímea egyesben bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású tajvani női tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután az első fordulóban legyőzte az ausztrál Arina Rodionovát.

A párosban friss Grand Slam-győztes magyar játékos két sima szettben, 1 óra 17 perc alatt nyert. Babos ellenfele a 16 között a szlovén Dalila Jakupovic lesz.

Igazából az a legnehezebb egy ilyen hosszú túra idején, hogy végig meg kell őrizni a napi rutinokat. Minden nap egy órát töltök a konditeremben, mielőtt megfogom a teniszütőt. Nagyon hasonló jóga és nyújtó gyakorlataim vannak, utána valamilyen has- és hátizom feladatok jönnek, gumikötél, bicikli, majd lábmunka. Ezek a rutinok nehezítik meg a dolgomat, ennyi idő után. Ma vége volt a meccsnek, picit levezettem, majd ebédeltem. Délután még lemegyek a kondiba. Nyilván nem fogok olyan komoly edzést végezni, mint a felkészülési időszakban. De ugyanúgy kellenek a súlyzós edzések, hiszen meg kell tartani a jó formát és a fizikai állapotomot. Így ez sem maradhat el. Mindenestre örülök a mai meccsnek, nem volt könnyű. Nehezen indult, jól játszott az ellenfelem, nagyon sok labdát befutott. Elég lassú a pálya, ez feküdt Rodionovának. De az első szett közepén megtaláltam a ritmusomat, jól kezdtem el játszani. Örülök ennek!” – nyilatkozta Babos Tímea a saját honlapján,a babostimea.hu-n.

Babos párosban – ideiglenes partnerével, a tajvani Csan Hao-csinggel – keddi győzelmével már negyeddöntős.

Eredmény:
egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea (magyar, 4.)-Arina Rodionova (ausztrál) 6:3, 6:2

(MTI)

fotó: babostimea.hu