Babos Tímea és Fucsovics Márton továbbra sem játszik a válogatottban

Közös közleményt adott ki a két teniszező.

Mind Babos Tímea, mind Fucsovics Márton meghívott kapott a magyar válogatottba, ám mindketten, úgy döntöttek, hogy nem lépnek pályára a nemzeti csapatban. A jelenkori magyar teniszsport két csillaga szombaton közös nyilatkozatot tettek ki a közösségi oldalukra, melyben jelzik, hogy a szeptemberi közleményük kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontjuk továbbra is érvényben van.

Íme a teljes közlemény:

Tekintettel arra, hogy a szeptemberi közleményünk kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontunk továbbra is érvényben van.

Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Tenisz Szövetség nevében a februári Fed, illetve Davis-kupa találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, soha nem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában.

A címeres meznek, a válogatottnak mindig prioritása volt a pályafutásunkban. Továbbra is büszkén képviseljük Magyarországot minden héten a sportvilág legnagyobb színpadain. Az Olimpiára is gondolva együtt indulunk vegyes párosban az Australian Openen és reméljük, rengeteg szurkolónak sikerül örömet és büszkeséget szereznünk az eredményeinkkel.

Babos Timi & Fucsovics Marci”

fotó: Babos Tímea facebook oldala