Babos Tímea negyedik WTA-trófeáját nyerte meg – videó

Babos Tímea pályafutása negyedik WTA-versenyét nyerte meg egyesben, miután a tajpeji 250 ezer dollár (61,2 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna vasárnapi döntőjében két szettben legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát.

A világranglistán 45. magyar a visszafogottabb kezdés után kiváló játékot nyújtott az első szettben: 2:4-es hátrányba került, ám ezután már csak egy gémet vesztett. Az 55 perces játszmában Babos nyolc ászt ütött.

A 24 éves magyar teniszező a továbbiakban még ellenállhatatlanabbul játszott a rangsor 85. helyén álló riválisával szemben, akitől korábbi egyetlen találkozójukon kikapott Dohában. Hamar 4:1-re elhúzott, majd „semmire” elvette 23 éves riválisa adogatását, egy pontot vesztve hozta a sajátját, s végül 1 óra 24 perc elteltével ünnepelhetett. Az ázsiai városban 2015 után másodszor nyert, akkor a torna még alacsonyabb, 125 ezer dolláros besorolású volt.

A párosban WTA-világbajnok és friss Australian Open-győztes Babos nyolcadik döntőjét vívta egyesben, előzőleg Monterreyben (2012), Tajpejben (2015) és tavaly Budapesten diadalmaskodott, és vasárnapi sikeréért 43 ezer dollárt (10,5 millió forint) kapott. Győzelme egyben azt jelenti, hogy – honlapja szerint – a 35. helyre ugrik a hétfői világranglistán.

Nagyon-nagyon boldog vagyok! Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni: az elmúlt másfél hét alatt Grand Slam-győzelem, Grand Slam-döntő, tornagyőzelem egyesben a WTA Touron! Elképesztően jó érzés! Hihetetlen élmények és érzések kavarognak Bennem. A mai meccs nehéz volt, egy döntőt mindig nehezebb kezdeni. Büszke vagyok arra, hogy össze tudtam szedni Magamat és megtaláltam a megoldást. Egyre jobban játszottam, az első szett után már nagyon jól ment a játék. Hihetetlenül örülök ennek! Nagyon jó versenyem volt, boldog vagyok a játékommal!” – nyilatkozta Babos Tímea a saját honlapján, a babostimea.hu.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény:

egyes, döntő:
Babos Tímea (4.)-Katerina Kozlova (ukrán) 7:5, 6:1

(MTI)

fotó: Babos Tímea facebook sportolói oldala