Babos Tímea nem játszik Tallinnban

Babos Tímea nem lép pályára a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport jövő heti tallinni tornáján.

Juhász Gábor szövetségi kapitány az M4 Sport stúdiójában jelentette be szombaton, hogy lemondott a párosban friss Grand Slam-győztes Babos szerepeltetéséről, aki így nem lesz ott a válogatottban.

A Fed Kupa-csapat vasárnap utazik a tallinni tornára, Babos viszont ugyanakkor még döntőt játszik egyéniben a tajvani WTA-tornán.
Az éjszaka folyamán született a megállapodás. A szingliben való menetelése is befolyásolta a döntésemet: lemondtam Babos Tímeáról. Ilyenkor ugyanis nem csak azt kell néznem, hogy a Fed Kupa-csapat milyen eredményes lehet, vagy mennyivel lenne sikeresebb vele. Amikor ennyire lendületben van, akkor én nem terhelhetem le őt azzal, hogy Tajvanból Tallinnba repüljön, majd rohanjon Dohába” – idézte az m4sport.hu Juhász Gábort.

A magyar csapatban Stollár Fanny, Gálfi Dalma és Bondár Anna helye biztos, és hamarosan kiderül, kit választ a kapitány Babos helyére az Udvardy Panna, Jani Réka, Bukta Ágnes hármasból. A szakvezető elmondása szerint Udvardy a legesélyesebb a válogatottba kerülésre.

A magyarok a horvátokkal, a szlovénokkal és a svédekkel szerepelnek egy csoportban.

(MTI)