Babos Tímea továbbjutott, Gálfi Dalma és Jani Réka kiesett Melbourneben

A három teniszező közül csak Babos Tímea jutott tovább a Melbourneben zajló Australian Open selejtezőjének első fordulójából.

A magyar teniszező hivatalos honlapjának vasárnapi beszámolója szerint két teljesen eltérő forgatókönyvre bontható a 35 perces nyitó felvonás első és második része. Melnyikova 3:2-ig mindig hozta adogatását, sőt a második játékban bréklabdája is volt. Timi végül megvédte a szerváját, majd a hatodik gémtől átvette az irányítást.

A magyar játékos 3:3 után 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd a kilencedik játékban fogadóként jutott három szettlabdához. Végül az utolsó eséllyel sikerült lezárni az első szettet.

A második felvonásban 3:0-ra is vezetett Timi, amikor változás következett. A magyar játékos kétszer is elveszítette a szerváját, szerencsére kétszer is jött a brék. Aztán 5:3 után Timi 15-30-ról megnyerte az adogatását, így bejutott a Dubajban zajló selejtező második fordulójába.


A következő ellenfél, Tessah Andrianjafitrimo lesz. Az 1998. október 11.-én született francia játékos 254. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 242. (2019. október 14,) volt. Eddig 4 ITF-versenyt nyert egyesben.

Jani Réka és Gálfi Dalma búcsúzott

Jani Réka két sima szettben kikapott az indiai Ankita Rainától az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubajban zajló selejtezőjének első fordulójában, vasárnap – számolt be az MTI. A viadal honlapja szerint a világranglista 206. helyezettje az első és a második szettben is elveszítette első két adogatójátékát, ezzel megkönnyítette Raina (180.) dolgát.

Gálfi Dalma három szettben kikapott az orosz Anna Kalinszkajától az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubajban zajló selejtezőjének első fordulójában, vasárnap. A viadal honlapja szerint a világranglista 114. helyezettje 2 óra 28 perces mérkőzésen búcsúztatta Gálfit (220.), aki a második szettben 3:0-s hátrányból visszakapaszkodva rövidítésben egyenlített, de a harmadik játszmában csak 3:3-ig tudta tartani magát.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni.
A férfiaknál Fucsovics Márton és Balázs Attila is a főtáblán kezdi szereplését a február 8-án rajtoló Grand Slam-tornán.

Eredmények, nők, selejtező, 1. forduló:

Ankita Raina (indiai)-Jani Réka 6:2, 6:2
Babos Tímea (7.)-Marina Melnyikova (orosz) 6:3, 6:3
Anna Kalinszkaja (orosz, 6.)-Gálfi Dalma 6:4, 6:7 (5-7), 6:3

fotó: babostimea.hu