Babos Tímea vegyes párosban is bejutott a döntőbe Melbourne-ben

Timi és Bopanna simán nyerte a döntő rövidítést.

A magyar teniszező honlapjának pénteki beszámolója szerint Timi a női párosban elért történelmi diadal után már Rohan Bopanna oldalán is pályára lépett pénteken, sikerrel. A 35 perces első játszmában a magyar-indiai kettős 2:1 után brékelt 30-ra, de a hetedik gémben szintén 30-ra veszítette el a sajátját.

A spanyol-brazil páros 5:6-ig tartotta magát, amikor az ellenfél 15-40-re is vezetett, három szettlabdához jutott. Végül az 5. helyen kiemelt kettős 40-re brékelt.

A 41 perces második felvonás is kiegyenlített volt. Mindkét kettős előtt adódott brékesély, de 5:5-ig mindenki tartotta az adogatását. Ekkor a spanyol-brazil páros 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 40-re hozta a sajátját.

A döntő rövidítésben aztán Timi és Bopanna remekelt. Az 5. helyen kiemelt kettős három fogadóponttal húzott el 8-2-re, majd 9-6 után zárta le az elődöntőt.

A magyar-indiai páros ellenfele a vasárnap magyar idő szerint 6 órakor kezdődő döntőben Gabriela Dabrowski (kanadai, WTA-páros: 15.) és Mate Pavić (horvát, ATP-páros: 16.) lesz.

Australian Open (55 000 000 ausztrál dollár,, kemény pálya), vegyes páros, elődöntő:
Babos Tímea, Rohan Bopanna (magyar, indiai)- María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner (spanyol, brazil) 7:5, 5:7, 10-6

A mérkőzés 1 óra 27 percig tartott Melbourne-ben.

fotó: babostimea.hu