Babos Timiék megnyerték a női páros döntőjét Taskentben

Babos Tímea egyesben vereséget szenvedett a döntőben a 250 000 dollár összdíjazású taskenti WTA Tour-versenyen, párosban pedig tornagyőztes lett a cseh Andrea Hlaváčková oldalán.

A magyar teniszező menedzsmentjének szombati tájékoztatása szerint a taskenti finálé 40 perces első szettjét Bondarenko kezdte jobban, de Timi az első, majd a harmadik játékban is bréklabdáról nyerte az adogatását. A hatodik gémben a magyar játékos 15-40 után összesen három bréklabdához jutott, de sajnos egyiket sem tudta kihasználni.

Sajnos ez hamarosan döntőben bizonyult, Bondarenko 3:3 után úgy nyerte el ellenfele szerváját, hogy Timi 40-15-re is vezetett. Aztán 5:4-nél a második helyen kiemelt magyar játékos fogadóként hárított egy szettlabdát, de a másodikat már nem tudta.

A második felvonás első részében Timi rosszul adogatott, 30-ra, 15-re, majd 40-re brékelt Bondarenko. A negyedik gémben a magyar játékos is elnyerte ellenfele szerváját, majd 1:4 után is brékelt. Timi még feljött 4:3-ra, majd a tízedik gémben meccslabdát is hárított adogatóként. Sajnos Bondarenko eredményesen adogatott, utolsó két saját gémjében csak egy-egy labdamenetet veszített. A női egyéni döntő  1 óra 27 percig tartott Taskentben.

A 31 éves ukrán játékos másodszor játszott döntőt egyesben a WTA Touron, 2008-ban Birminghamben is megnyerte a finálét.

Párosban a 44 perces első szettben 1:1 után Hibino és Kalasnyikova 40-re nyerte adogatását, majd két bréklabdához jutott. A magyar-cseh kettős mindkettőt hárította, majd a következő játékban 40-15-re is vezetett fogadóként. A japán-grúz páros mégis megnyerte az adogatását, de 3:3 után már brékelt Timi és társa.

Az előny gyorsan eltűnt, Hibino és Kalasnyikova 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 40-ra hozta a sajátját. Timi és Hlaváčková 5:5 után 40-re brékelt, majd 30-ra szerválta ki a nyitó játszmát.

A második szett is nagyon szorosan alakult. Timi és cseh társa 1:1 után ismét 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd folyamatosan közel járt az újabb brékhez. A japán-grúz kettős az ötödik játékot 0-40-ről, a hetedik gémet pedig 15-40-ről fordította meg adogatóként.

Szerencsére az elszalasztott esélyek nem zavarták meg az első helyen kiemelt párost! Timi és Hlaváčková ekkor már magabiztosan szervált, 5:4 után 30-ra nyerte adogatását. A páros döntő 1 óra 18 percig tartott Taskentben.

A magyar játékos idén harmadszor, pályafutása során hatodszor volt döntős egyesben a WTA Touron: 2012-ben Monterreyben, idén februárban pedig Budapesten ünnepelhetett végső győztesként.

Babos Tímea 2013-ban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán volt tornagyőztes párosban az üzbég fővárosban és ezúttal is ünnepelhetett a döntő után. A 24 éves magyar játékos 14. alkalommal nyert párosban WTA Tour-versenyt, további hét alkalommal volt döntős. Idén januárban Sydneyben az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán maradt veretlen, majd Rabatban, Quebec Cityben és most Taskentben már Andrea Hlaváčkovával ünnepelhetett.

„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam…Természetesen fáj a szívem és szomorú vagyok. De a döntőt így is szép eredménynek tartom. Holnap már biztosan jobban érzem majd Magam. Annak örülhetek, hogy újabb versenyt nyertünk párosban. Ez volt a célunk, amelyet sikerült teljesítenünk.” – nyilatkozta Babos Tímea a saját hivatalos honlapján, a babostimea.hu-n.

TASHKENT OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ
Katerina Bondarenko (ukrán)-Babos Tímea (2.) 6:4, 6:4

TASHKENT OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.)-Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova (japán, grúz) 7:5, 6:4

fotó: Official Timi Team

Vélemény, hozzászólás?