Babos Timiék szetthátrányból győztek az első fordulóban Tajvanban

A friss Grand Slam-tornagyőztes Babos Tímea, valamint ideiglenes partnere, a tajvani Csan Hao-csing női párosban bejutott a negyeddöntőbe a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású tajvani WTA-tornán.

Az első helyen kiemelt győztes duó – amely 2014-ben Kuala Lumpurban megnyerte a 250 000 dolláros WTA-tornát – az első fordulóban szetthátrányból fordított az Anna Blinkova, Magda Linette orosz, lengyel páros ellen.

„Természetesen nagyon nehéz, hogy egy Grand Slam után nem haza indulok, hogy megosszam az elképesztő élményeimet és az örömömet az otthoniakkal. De tudom, hogy mit akarok és milyen céljaim vannak. Így teljesen helyénvaló, hogy pályára lépek a Taiwan Openen. Jól érzem a játékot, bizakodom, hogy jól sikerül majd az egyéni. És miért ne lehetne egy újabb versenyt nyerni párosban? Az utazás mindig fárasztó: Ausztrália és Tajvan nincs közel, a teljes út nagyjából tizenhét óra volt. Az elég sok. Szerencsére a versenyigazgató és a főbíró engedélyt adott arra, hogy egyesben csak szerdán kezdjek. Jól jött, hogy ma csak párost játszottam, jobban megérezhetem a környezetet. A három óra időeltolódás, a jetlag még kellemes is. Korán el tudok aludni, hiszen esténként fáradt vagyok, aztán reggel nem olyan nehéz elkezdeni a napot. Ez így jó. De nyilván elfáradtam az elmúlt két hétben, fizikailag és főleg mentálisan. Viszont ez az utolsó hét ezen a hosszú túrán. Természetesen most is szeretném kiadni a maximumot, ami még bennem van. Meglátjuk, ez mire lesz elég. Remélem sokra!” – nyilatkozta Babos Tímea a saját honlapján,a  babostimea.hu-n.

Az Australian Openen a francia Kristina Mladenovic oldalán diadalmaskodó Babos egyesben – a torna negyedik kiemeltjeként – szerdán az ausztrál Arina Rodionova ellen kezd a 32-es főtáblán.

Eredmény, páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Babos Tímea, Csan Hao-csing (magyar, tajvani, 1.)-Anna Blinkova, Magda Linette (orosz, lengyel) 3:6, 6:0, 10-5 – döntő rövidítés

(MTI)

fotó: Getty Images