Bácsi Péter is negyeddöntős a vb-n

Bácsi Péter selejtezős meccsét szinte lemásolva 2-1-re győzött a kötöttfogású 82 kilogrammos kategória nyolcaddöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

Az FTC világ- és kétszeres Európa-bajnoka nem volt igazán meggyőző első meccsén, a nyolcaddöntőt viszont jól kezdte a fehéroroszok idei Eb-másodikja, Viktor Szaszunovszki ellen.

Bácsi az első pillanatoktól ment előre, ő irányított, riválisa pedig leginkább csak hátrált és fogásait bontotta. A mérkőzésvezető közel két percen keresztül figyelte tétlenül az eseményeket, majd megintette a fehéroroszt (1-0). A magyar a lenti helyzetből emeléssel próbálkozott, s már úgy tűnt, sikerül eldobnia ellenfelét, azonban a kiemelés után nem tudott beleállni a dobásba, és Szaszunovszki lecsúszott a fogásból.

A szünet után nem változott a mérkőzés képe, Bácsi ment előre, a fehérorosz hátrált, s egy perc után újra intették. A 35 éves hazai sportoló ezzel 2-0-ra vezetett, ám lentről ismét nem tudott akciót csinálni, ami komoly izgalmakat sejtetett a hajrára. A fehérorosz az utolsó másfél percben nagy erőkkel ment előre, Bácsi pedig láthatóan fáradt, s egyszer meg is intették (2-1). Ekkor Szaszunovszki nem kérte a lenti helyzetet, bízott benne, hogy 45 másodperc alatt tud egy pontot csinálni vb-győztes riválisán, ám Bácsi ereje a végéig kitartott, így újabb 2-1-es sikert aratott, s bejutott a negyeddöntőbe.

A folytatásban Korpási Bálint (72 kg) a brazil Joilson de Brito Ramos ellen, Váncza István (63 kg) az orosz Sztyepan Marjanyannal, míg Bácsi a kazah Makszat Jerezsepovval mérkőzik az elődöntőbe kerülésért.

(MTI)