Baji Balázs edzője bízik a vb-döntőbe jutásban

Nagyon jó és stabil formát mutatott idén eddig Baji Balázs, aki háromszor javította meg a 110 méter gát országos csúcsát a nyáron, s edzője szerint minden reménye megvan arra, hogy elérje a nagy célt, azt, hogy döntőbe jusson a pénteken kezdődő londoni szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Ifj. Tomhauser István az M1 aktuális csatornán szerdán azt emelte ki, hogy versenyzője még soha nem futott ennyire kiegyensúlyozottan, mint a mostani a szezonban. Nem csupán három országos csúcsjavítása során, hanem más alkalmakkor is kiváló eredményeket ért el, amit azzal érzékeltetett, hogy az idei legjobb öt futásának az átlaga jobb mint a tavalyi, amszterdami Európa-bajnokság döntőjében elért 13.28 másodperces ideje, ami akkor országos rekordot és ezüstérmet ért.

A szakember szerint a nemzeti csúcsot a júliusi Gyulai Memorialon 13.15 másodpercre javító gátasnak a vb-fináléba kerüléshez az kell majd, hogy az elődöntőre kellően lazán álljon oda, mert az eredmény, a tudás benne van. Azt, hogy a döntőhöz milyen eredmény kell majd, Tomhauser István szerint nem lehet megmondani, mert az időjárási viszonyok, a szél nagyban meghatározza majd az időket.

Baji Balázs indulhatott volna a július 9-én rendezett londoni Gyémánt Liga-viadalon, melyet a vb helyszínén rendeztek meg, ám azt a versenyt már nem vállalta, mert a megelőző öt hétben rengeteg viadalon futott. Tomhauser István elmondása szerint éppen a jó világbajnoki szereplés érdekében volt szükség arra, hogy az edzésekre fókuszáljanak az elmúlt hetekben.

A pénteken kezdődő vb-n a 110 gát előfutamát vasárnap délelőtt, míg az elődöntőt vasárnap este rendezik, a döntőt pedig hétfőn késő este futják majd.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?