Baji Balázs: “Úgy érzem, van még bennem tartalék, tudok még fejlődni a vb-ig”

A szerdán 110 méter gáton újabb országos csúcsot futó Baji Balázs úgy érzi, van még benne tartalék és tud még fejlődni az év fő versenyéig, az augusztusi, londoni világbajnokságig.

A 28 éves magyar atléta Ostravában javított egy századot június 5-én Prágában felállított 13.24 másodperces idején, így a hazai rekord most 13.23 másodperc.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes sprinter az M1 aktuális csatornán pénteken reggel úgy fogalmazott: izgatottá teszi ez az eredmény, főleg annak fényében, hogy a szezon java még hátravan.
Úgy érzem, van még bennem tartalék, tudok még fejlődni a vb-ig” – tette hozzá.

Elárulta azt is, hogy mivel egy sűrű program közepén van – a múlt hétvégén még a csapat Európa-bajnokságon versenyzett Tel-Avivban, majd következett Ostrava, szombaton pedig Párizsban indul Gyémánt Liga-versenyen, végül jövő kedden a székesfehérvári Gyulai Mamorialon áll rajthoz -, nem igazán érzi magát frissnek.
Szerencsére van tapasztalatom az alváshiányos versenyzésben, az Állatorvostudományi Egyetemen, vizsgaidőszakban volt már hasonlóban részem. A köztes időkben azért próbálok pihenni” – mondta.

Baji Balázs elmondta azt is, hogy idén változtattak a felkészülésén, a korábbi évek visszafogottabb versenyprogramja után most sokkal több versenyt vállal.
Ez újdonság, kíváncsi vagyok, remélem, beválik. Mindenesetre a versenyzés a legspeciálisabb edzés” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az augusztus 4-én kezdődő vb előtt lesz ideje edzeni, csiszolni a technikáját.

A jövő heti Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjjal kapcsolatban a magyar versenyző azt mondta: minden évben meglepődik, hogy a viadal még mindig tud tovább fejlődni.
Eddig minden évben rajthoz álltam, de most lesz a legerősebb a mezőny, igazi sztárparádét láthatnak a nézők. Bár címvédő leszek 110 gáton, most nyerni olyan lenne, mintha a vb-döntőt nyerném meg, olyan erős lesz a mezőny” – jelentette ki.

Hozzátette ugyanakkor: ha kedvező lesz az időjárás, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a közönség támogatásával akár tovább javíthatja majd az országos rekordot.

(MTI)

fotó: mediaklikk.hu

Vélemény, hozzászólás?