Balázs Krisztián az Eb-re hangol

A tornászok év végi junior Európa-bajnokságán mindenképpen szép eredménnyel búcsúzna a korosztálytól a junior világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián.

Az FTC-Telekom reménysége a karantén alatt rendkívül szerencsés helyzetben volt, hiszen elmondása szerint a válogatottból egyedül ő tudta tornateremben végig edzeni ezt az időszakot, ugyanis klubjától, az Ferencvárostól külön engedélyt kapott erre – számolt be a Magyar Torna Szövetség.

Mentálisan azonban megterhelő volt számára ez az időszak, hiszen kiváló formában várta az akkor még az év első felére tervezett bakui junior Eb-t, amelyet a koronavírus okozta helyzet miatt végül az év végére, decemberre halasztottak. Az korlátozások megszüntetése után kézsérülést szenvedett, amelyből még nem épült fel teljesen. Jelenleg, ha nem is száz százalékosan, de már készül a második félév versenyeire, hogy minél jobb eredménnyel búcsúzzon az utánpótlás-korosztálytól.

Balázs Krisztián: A karantént szerencsére sikerült végig dolgozni. Majd jött egy sérülés amiből még nem épültem fel teljesen, de az év végi utánpótlás Európa-bajnokságon, és az azt megelőző hazai versenyeken már mindenképpen szeretnék a szerekhez lépni, hogy szépen búcsúzzam ettől a korosztálytól.

 

Fotó: Freschli József/MATSZ