Bánfai Kíra újra a Fradiban

Egy évet volt kölcsönben az előző évi ifi világbajnokság legjobb jobbszélsőjének megválasztott tehetség.

A fradi.hu közlése szerint Bánfai Kíra 2018 januárjában, még a tizennyolcadik születésnapja előtt mutatkozott be a Ferencváros felnőtt női kézilabdacsapatában, méghozzá parádés teljesítménnyel: első NB I-es meccsén négy gólt lőtt, a másodikon hatot. A fiatal jobbszélsőnk aztán a nyáron a több játéklehetőség és a felnőttek között való rutinszerzés érdekében az elmúlt években jól bevált módszer alapján az MTK-hoz került kölcsönbe. A következő szezonban azonban újra zöld-fehérben szerepelhet, ugyanis a zöld-fehér klub visszahívta őt, vagyis az új idénynek a Lukács Viktória – Bánfai Kíra jobbszélső párossal vágnak neki.

„Az volt a célom, hogy egy napon visszakerüljek a Ferencvároshoz, de úgy számoltam, hogy erre csak később lesz lehetőségem – mondta Bánfai Kíra, aki 2018 nyarán ezüstérmes lett az ifjúsági világbajnokságon, és a szakemberek beválasztották a torna álomcsapatába is. – A mostani szezonban a saját bőrömön tapasztalhattam, hogy az NB I teljesen más, mint az utánpótlás bajnokságok. Tavaly egy-egy meccsen kaptam néhány percet már a Fradiban is, de sorozatosan most játszhattam az élvonalban, és főleg a nagy csapatok ellen éreztem, hogy a tempót, az ütközéseket meg kell szoknom. Nem vagyok elégedett azzal a teljesítménnyel, amit az MTK-ban nyújtottam, rosszul viselem, hogy az utóbbi hetekben nem tudtam gólokat szerezni. Ugyanakkor sokat fejlődtem, és már most próbálok készülni arra, hogy nyártól magasabb szinten kell kézilabdáznom. Nem tagadom, izgulok kicsit, mert nagyon szeretnék bizonyítani!”

Kíra – ha meghívót kap a szövetségi edzőtől – a nyáron részt vesz a junior Európa-bajnokságon, majd azt követően csatlakozik az FTC-Rail Cargo Hungaria keretéhez.

„Nagyon örülök, hogy a nyáron távozó Faluvégi Dorottya helyét egy másik saját nevelésű tehetségünk veszi át – mondta Bognár László, női kézilabdacsapat ügyvezető igazgatója– Kíra tehetségével tisztában vagyunk, bízom benne, hogy felnő a feladathoz, és elődeihez, Márton Grétához vagy épp Háfra Noémihez hasonlóan ő is sikeresen helytáll a Ferencvárosban az MTK-ból való visszatérése után.”