Bánhidi Ákos: észre kell venni, miről szól a short track

Bánhidi Ákos csapatmenedzser kifejtette, az aranyérmes magyar váltó a világ hat legjobbja közé tartozik, de ahhoz, hogy győzzön, mindennek össze kellett jönnie a phjongcshangi téli olimpián.

Észre kell venni, miről szól a short track. A világ legjobb gyorskorcsolyázói ötven km/órával száguldanak és ölre mennek a győzelemért egymással. Sjinkie Knegt nyert egy ezüstöt 1500-on, aztán ledarálták, Suzanne Schulting pedig ámokfutást rendezett, mígnem ma megnyerte az 1000 métert” – érzékeltette az MTI-nek a sportvezető, hogy milyen nehéz a csúcsra érni ebben a sportágban.

Bánhidi szerint az elmúlt egy évben ugyan egyetlen futam sem sikerült igazán jól, mindenki tudta, hogy a csapat képes a jó teljesítményre és tovább kell menni az úton. Ahogy fogalmazott, amikor a lövészárokban van az ember, akkor is a legnagyobb bátorsággal kell megvívni a csatát, bízni a tudásban és erőben.
Sok apró hiba, szerencsétlen szituáció játszott közre abban, hogy nem sikerültek a versenyek. De ma fejben valamit jobban csináltak, a kulcsszituációkban ügyesebbek voltak. Ebben múlták felül a többieket” – mondta a futamról Bánhidi, aki elismerte, nagyon fontos eleme volt a döntőnek, hogy a hazai, dél-koreai csapat elcsúszás miatt jelentősen lemaradt, így – a biztos érem tudatában – megváltozott a futam lélektana.

A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya váltó Magyarország első téli olimpiai aranyérmét nyerte.

(MTI)

fotó: MOB/Szalmás Péter