Bánhidi Ákos: Ez lehet a legerősebb napunk az olimpián

A rövidpályás gyorskorcsolyázók csapatmenedzsere szerint nem várjuk rossz előjelekkel a csütörtöki versenyeket, de nagyon kell koncentrálni.

Az m4sport.hu szerdai kölése szerint csütörtökön Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is éremeséllyel lép jégre 500 méteren, és a váltó tagjaként 5000 méteres távon. Emellett Keszler Andrea is rajthoz áll és 1000 méteren próbál minél jobb eredményt elérni.

Egy olimpián mindenért nagyon meg kell dolgozni. különösen, ha valaki egy távnak a világbajnoka és a világranglista második helyezettje” – mondta Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolyázók csapatmenedzsere Liu Shaolin Sándor esélyeiről a Kossuth Rádiónak.

A szakember gyors és stabil korcsolyázónak tartja sportolóját, de tisztában vannak vele, roppant erős a mezőny már az előfutamáéban is, így nem is beszélnek még az elődöntőről vagy a fináléról.

Testvérét ugyanakkor a világ egyik legjobb rajtolójának tarja, ami számára jó előjel lehet, így mindkettejüknél lát lehetőséget a továbbjutásra. „Az előjelek nem rosszak, de az 500 méter egy hektikus táv, nagyon nagy sebességgel és nagyon gyorsan kell mindent elintézni a futamon belül” – mondta a menedzser.

A testvérpárra az 500-as futamok után vár még az 5000 méteres váltó is, melyben Kanada, Dél-Korea és Kína ellen kellene minél jobb eredményt elérni. Bánhidi szerint az eddigi sikert lehet még tovább fokozni.

Nagyon kell figyelni arra, hogy szabályosan versenyezzünk, véletlenül se ütközzünk senkivel, és kerüljük a veszélyes helyzeteket. A legerősebb ellenfelekkel találkozunk, de mi sem véletlenül vagyunk itt”.

Úgy véli, ha nem történik szabálytalanság, az éremszerzésre 75 százalék esély van. Ha tudásunk legjavát nyújtjuk, akkor jó esélyünk lehet, hogy éremmel jöjjünk haza. Ráadásul mentálisan nagyon egyben van a társaság. „Mindent egybevetve, ez lehet a legerősebb napunk az olimpián” – mondta sokat sejtetően Bánhidi.

Rövidpályás gyorskorcsolya (3):

férfi 500 m negyeddöntő (Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor) 11.00, elődöntő 11.42, döntő 12.13
női 1000 m negyeddöntő (Keszler Andrea) 11.14, elődöntő 11.51, döntő 12.26
5000 m váltó döntő (Magyarország) 12.52

fotó: Derencsényi István / MOKSZ