Bányai Attila 2. lett U18-ban a junior vb-n – videó

Férfi lesiklásban Bányai Attila a 33., az U18-as kategóriában 2. lett a junior alpesi világbajnokságon, melyet az ausztriai St. Antonban rendeznek.

Ezzel az eredménnyel ismét sikerült újabb rangos nemzetközi versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtania a tavalyi 3. helyezése után, melyet kombinációban szerzett, ugyancsak a junior vb U18-as kategóriájában – számolt be csütörtök este a Magyar Sí Szövetség.

„Nehezek voltak a látási viszonyok, de jó volt ismét gyors számot menni Lake Louise után, ahol előfutója lehettem egy női Világ Kupa lesikló versenynek decemberben. Nagyon magas szinten kellett síelni, hogy eredményes legyen az ember, mivel az időjárás miatt a tartalék rajtból indították a mezőnyt, és a rövidebb pályán egy-egy hiba jobban befolyásolta a végeredményt. Nagyot nem hibáztam, csak a cél előtt volt egy kis bizonytalanság. Kedvencemmé váltak a gyors számok, úgy érzem, fekszenek nekem. Köszönöm a francia csapatom és a szövetségi kapitány segítségét!”

– mondta Bányai Attila.

Ő az első magyar férfi alpesi síző, akit profi stáb segít a junior világbajnokságon.

Attila csapatának tagjai az APEX2100 neves szakemberei:

Sasha Rearick – edző, alpesi igazgató, korábban az amerikai válogatottal dolgozott, edzette többek között Lindsey Vonnt, Ted Ligetyt, tevékenykedett főedzőként, de utánpótlás edző is volt

Arnaud Favre – Attila edzője, Európa Kupa csapattag volt a francia válogatottban

Alessio Bonardi – szervízember

valamint Szepesi Bertold, szövetségi kapitány.

Színvonalas csapatot sikerült a Magyar Sí Szövetségnek összeraknia Attila számára, és kiváló a kooperáció a csapat tagjai között. Versenyzőnk az APEX2100 tanulója, ez egy francia síakadémia, amely nemzetközi érettségit ad, vagyis az edzések mellett a tanulás sem szorul háttérbe. Megtisztelő számunkra az APEX kiváló szakembereivel együtt segíteni Attilát a junior vébén. Ő kiemelt versenyzője a válogatottnak, és támogatásban részül. Ami a mai lesikló versenyt illeti a cél az volt, hogy 30-ban végezzen Attila, végül a 33. lett, de szépen helyt állt. Holnap újabb szám következik. Egy olyan alpesi csapatkombinációs versenyt rendeznek, melyben az egyik versenyző SG-t megy, a másik szlalomot. Ezt az új formátumot teszteli a Nemzetközi Sí Szövetség, a FIS a junior vébén. Bányai Attila versenyez előbb Szuper-óriásműlesiklásban, majd szlalomban Úry Bálint következik. Attilát 30-ba várjuk, és csapatban még előrébb is végezhetnek versenyzőink

– nyilatkozta Szepesi Bertold, szövetségi kapitány.

fotó: Magyar Sí Szövetség