Barka Emese negyeddöntőbe jutott a vb-n

Barka Emese technikai tussal nyerte második mérkőzését, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a budapesti birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján, s már csak egy mérkőzést kell nyernie, ahhoz, hogy csütörtökön éremért küzdhessen.

A kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa Játékok-győztes Barka (57 kg) számára a francia Mathilde Riviere 5-2-es legyőzése után a lengyel Jowita Maria Wrzesien következett, akinek eddig semmilyen komoly eredménye nem volt.

Az esélyek tehát egyértelműen a csepeliek birkózója mellett szóltak, s gyorsan kiderült, hogy Wrzesiennek nem lesz esélye a papírforma borítására.

A meccset Barka energikusan kezdte, egy perc után gyönyörűen riválisa mögé került, majd a 45 másodperccel később ismét megtette ugyanezt. A nagy hátrányba került lengyel még szünet előtt próbált faragni hátrányából, ám lábra támadása után Barka a szőnyegen ülve gyönyörűen áthúzta magán, s ezzel már 6-0-volt az előnye.

A második szakasz másfél percig sem tartott, miután a rivális újabb rontott lábra támadását egy gyönyörű négypontos dobással kontrázta meg Barka, aki 10-0-ás technikai tussal diadalmaskodott.

A folytatásban Sastin Marianna a japán Kavaj Jukako ellen lép majd szőnyegre a 62 kg nyolcaddöntjében.

(MTI)

fotó: Magyar Birkózó Szövetség