Barka Emese: örülök a bronzéremnek

A bronzérmes Barka Emese ugyan kicsit csalódott az elődöntőben elszalasztott lehetőségek miatt, de összességéven elégedett a budapesti birkózó-világbajnokságon női 57 kilogrammban csütörtökön megszerzett bronzérmével.

Nem érzem magam fáradtnak, viszonylag sima meccs volt ez. Örülök, hogy sikerült megszereznem a bronzérmet, de azért kicsit csalódott vagyok, hogy nem lett fényesebb” – mondta a harmadik helyért rendezett összecsapást követően a csalódottsága ellenére is mosolygós Barka.

Kifejtette, hogy a legnehezebb dolog számára a csütörtöki versenynap előtt az volt, hogy a szerdai, elődöntős vereségen túl tudjon lépni:
Egyedül azzal az összecsapással kapcsolatban érzem, hogy voltak kihasználatlanul maradt lehetőségeim, ettől eltekintve végig határozottan birkóztam” – nyilatkozta Barka, aki hozzátette, örül, hogy hazai közönség előtt sikerült megmutatnia magát, és bronzérmet nyernie.

A 28 éves birkózó ezt megelőzően 2013-ban és 2016-ban is Budapesten szerzett világbajnoki bronzérmet.

Az ötödik helyen zárt Sastin Marianna a bronzmérkőzés után azt mondta, megérte hamar visszatérnie, és nyolc hónappal gyermeke születése után elindulnia a hazai rendezésű világbajnokságon.
Birkóztam öt mérkőzést, ebből hármat megnyertem, ráadásul ezen az utolsón csak 2-0-ra kaptam ki egy olyan ellenféltől, akivel eddig csak egyszer meccseltem szorosat, azon kívül gyakorlatilag mindig 10-0-ra kaptam ki” – fogalmazott a Vasas 35 éves versenyzője.

Sastin kijelentette, nincs szégyellnivalója, elégedett azzal, amit elért a budapesti világversenyen. Elárulta, az elmúlt nyolc hónapban elsősorban az erő-állóképességi edzések voltak nehezek, amikor birkózni kellett, azzal már nem volt gondja.

A női szakágban Magyarország egyetlen világbajnoka a jövővel kapcsolatban titokzatosan csak annyit mondott, hogy az első dolga holnap az lesz, hogy elmegy a fiáért, minden továbbira még aludniuk kell párat edző-férjével, Wöller Ákossal.

Wöller egyébként tanítványa teljesítményével kapcsolatban ugyancsak elégedettségének adott hangot, szerinte felesége 130 százalékot teljesített.

Ha megnézzük a sorsolást és azt, milyen ellenfeleket győzött le, erőn felül teljesített. Nem eredményben gondolkoztunk, hanem abban, hogy Mariann a maximumot hozza ki magából. Ez sikerült” – összegzett Wöller, aki szerint elsősorban a logisztika jelentette számukra a legnagyobb kihívást az elmúlt időszakban. „Szerencsére nemcsak én, hanem Mariann és a gyermekünk is profin teljesített”.

Ritter Árpád, a nők szövetségi kapitánya összességében boldogan nyilatkozott az MTI-nek, ugyanis a versenyzők túlszárnyalták az előzetes elvárásokat.
Kicsit sajnálom Sastint és Németh Zsanettet, hogy nem jött össze nekik az érem, de előbbi teljesítménye előtt külön le a kalappal, hiszen ilyen rövid idő alatt fel tudott úgy készülni a vb-re, hogy azon három mérkőzést nyerjen” – fogalmazott a kapitány, aki elmondta, a három helyezett versenyző az összes többi birkózó számára jó példa kell legyen arra, hogy igenis eredményesek tudnak lenni, és képesek kiugró teljesítményre. „Emese, Mariann és Zsanett is példakép lehet a többieknek„.

(MTI)

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd