Bartalis István Svédországban folytatja a pályafutását

A magyar válogatott Bartalis István a svéd másodosztályú jégkorongligában szereplő HC Vita Hasten együttesében folytatja pályafutását.

Még szeretnék előrelépni és jobb jégkorongozó lenni, nem adtam fel, hogy játszhassak magasabb szinten. Abban a korban vagyok, hogy ha még meg szeretném ezt próbálni, akkor most kell külföldön maradnom” – emelte ki a magyar szövetség (MJSZ) honlapjának adott interjúban a 28 éves csíkszeredai születésű csatár – számolt be az MTI. A német Schwenningen Wild Wingset elhagyó Bartalis kitért rá, a kanadai stílusú jégkorongot szeretné kiverni a fejéből, és visszatérni a jó svéd hokihoz.

Elárulta, új csapatában az első sor centere lesz.
Vezér, akitől pontokat várnak” – mondta.

Vay Ádám az ugyancsak svéd másodosztályú Vasterviksben véd majd. Bartalis ennek kapcsán úgy fogalmazott: reméli, annyi gólt lő majd a kapusnak, mint a válogatott edzésein.

Az MJSZ weboldala felidézte, Bartalis visszatér Svédországba, ugyanis korábban nyolc szezont töltött a Troja/Ljungby együttesében az U18-tól kezdve, és a felnőtt csapattal öt idényen át szerepelt az Allsvenskanban. 2014-ben hazatért Magyarországra, és két évig a Fehérvárral az osztrák ligában (EBEL) szerepelt, majd Németországba költözött, és három évig a Schwenningen játékosa volt az élvonalban (DEL).

A válogatottban a 2010/11-es szezonban mutatkozott be, hét világbajnokságon játszott, köztük a 2016-os A csoportos vb-n, 70 meccsen lépett jégre címeres mezben.