Bartosz Kurek és Tijana Boskovic az év legjobb európai röplabdázója – videó

A lengyel Bartosz Kurek, illetve a szerb Tijana Boskovic érdemelte ki a 2018-as év legjobb játékosának járó elismerést az Európai Röplabda Szövetség (CEV) péntek esti budapesti díjátadó gáláján.

A 25. alkalommal megtartott díjkiosztónak először adott otthont a magyar főváros. Amint a Várkert Bazárban megtartott rendezvényen elhangzott, Kurek és Boskovic – akik személyesen nem tudtak jelen lenni – is világbajnoki címet nyert idén hazája válogatottjával.

Az év női röplabdázója, Tijana Boskvic:

Az év férfi röplabdája, Bartosz Kurek:

Az esztendő legjobb edzőjének a világbajnokságon győztes szerb női válogatott szövetségi kapitányát, Zoran Terzicet, illetve a lengyel nemzeti együttessel szintén vb-aranyérmet nyert belga Vital Heynent választották.

Strandröplabdában az “év királyai” a férfi Európa-bajnoki aranyérmes norvég páros tagjai, Anders Berntsen Mol és a Christian Sandlie Sörum lettek, míg az “esztendő királynői” címet a világranglistát vezető cseh páros, Barbora Hermannova és Marketa Slukova kapta meg.

Az életműdíjat a több világbajnokság sikeres lebonyolításában részt vett olasz sportvezető, Carlo Salvatori vehette át. Az év legjobb európai eseményének az ausztriai Wagrainban első ízben megrendezett hóröplabda Európa-bajnokságot választották. Különdíjat kapott az U19-es strandröplabda vb-n győztes orosz páros, Gyenyisz Szekunov és Dmitrij Veretjuk.

(MTI)

fotó: cev.eu