Bemutatjuk Magyarország legjobb street workout sportolóit – 1. rész

A Freestyle Street Workout (utcai edzés) Világbajnokságot augusztus 20-21-én, tizedik alkalommal rendezik meg Lettország fővárosában Rigában, amely eseményen hat magyar induló teszi tiszteletét. Kétrészes sorozatban mutatjuk be a magyar sportolókat. Íme az első rész.

Nemzeti Bajnokság során – a WSWCF (World Street Workout and Calisthenics Federation, Riga, Európa, 79 tagország, magyar szövetségi tag: Csák Dániel) koordinálása alatt – a Szabadtéri Testnevelési Sportegyesület kvalifikál kategóriánként magyar bajnokokat az évente megrendezésre kerülő világbajnokságra, a két fordulós (elődöntő, döntő) kiválasztás során a versenyzők szekvenciális, tetszőlegesen összeállított gyakorlatokat mutattak be, időkorláthoz kötve.

Ebben a cikkben bemutatjuk a Magyarországot képviselő sportolókat:

Jokhel Mátyás:

Hogyan alakul a felkészülésed a világbajnokságra?

A kvalifikáció óta, teljesen speciális edzésstruktúrával, csak a versenyre készített gyakorlatsor anyagát fejlesztjük az edzőmmel. Emiatt az edzések ideje lecsökkent viszont intenzitása kiéleződött, hogy a lehető legjobb elemkombinációk kerüljenek bemutatásra a versenyen.

Milyen teljesítménnyel/eredménnyel lennél elégedett?

Hiba nélküli gyakorlatbemutatás a célom, helyezéstől függetlenül. A felkészülés közvetlenül a kvalifikáció óta zajlik, viszont közvetetten közel tíz éve, így azt gondolom, hogy senki nem tud 1-2 hónap alatt merőben új dolgokat elsajátítani a világbajnokság kedvéért.

Varga-Tóth Máté:

Milyen sportágakkal foglalkoztál korábban, a street workout-os pályafutásod előtt?

Kiskoromban táncoltam, aminek sokat köszönhetek, mivel sokat segített a hajlékonyságomon és a mobilitásomon, illetve a táncolás mellett még úszni jártam. Ezt követően körülbelül 4 évig vízilabdáztam. Itt tanultam meg, hogy a céljaink elérésének érdekében kitartóan, konzisztensen kell dolgoznunk, továbbá a saját testsúlyos edzéshez kellő alapfizikumot is itt szereztem meg. Ezután ismerkedtem meg a Street Workout világával, és űzöm azóta is, lassan már 4 éve.

Milyen motivációval és célkitűzéssel űzöd a sportágadat?

A legtöbb motivációt a magyar közösség támogatásából tudom szerezni, mivel egy olyan társaságról van szó, ahol mindenki segíti, buzdítja a másikat, és így együtt tudunk egyre tovább fejlődni.
Legfőbb célom, hogy minél több magyar-, illetve nemzetközi versenyen tudjam megmérettetni magam.

Jónás Zoltán Márk:

Milyen motivációval űzöd szeretett sportágad?

Minden nap 1%-kal jobb akarok lenni az előző napi énemnél!

Milyen eredménnyel lennél elégedett a sportág világeseményén?

A világbajnokságra minél jobb helyezés reményében utazok ki, ezen kívül a hazai versenyeken minél kiválóbb teljesítményt szeretnék nyújtani. Továbbá szkander világ- és Európa-bajnokságot rendeznek jövőre, ahol szintén tervezek indulni.

Hét magyar fiatal a Freestyle Street Workout Világbajnokságon!