Bemutatjuk Magyarország legjobb street workout sportolóit – 2. rész

A Freestyle Street Workout (utcai edzés) Világbajnokságot augusztus 20-21-én, tizedik alkalommal rendezik meg Lettország fővárosában Rigában, amely eseményen hat magyar induló teszi tiszteletét. Kétrészes sorozatban mutatjuk be a magyar sportolókat. Íme az második rész.

A Freestyle Street Workout (utcai edzés) Világbajnokságot augusztus 20-21-én, tizedik alkalommal rendezik meg Lettország fővárosában Rigában, amely eseményen hat magyar induló teszi tiszteletét.

Nemzeti Bajnokság során – a WSWCF (World Street Workout and Calisthenics Federation, Riga, Európa, 79 tagország, magyar szövetségi tag: Csák Dániel) koordinálása alatt – a Szabadtéri Testnevelési Sportegyesület kvalifikál kategóriánként magyar bajnokokat az évente megrendezésre kerülő világbajnokságra, a két fordulós (elődöntő, döntő) kiválasztás során a versenyzők szekvenciális, tetszőlegesen összeállított gyakorlatokat mutattak be, időkorláthoz kötve.

Ebben a cikkben bemutatjuk a Magyarországot képviselő sportolókat:

Vachter Adrienn:

Nemrégiben külföldön kaptál lehetőséget, egészen pontosan Abu-Dhabiban. Hogyan és mivel telt ez az időszak?

Május végén költöztem ki Abu Dhabiba. Egy teljesen új terem edzőjeként kaptam lehetőséget, ami csak a Calisthenic/Street Workout sportágra épült. Ez a munka, amit már korábban Magyarországon is elkezdtem felépíteni, de sajnos nem volt akkora sikere.

Hogyan sikerült a felkészülésed, milyen teljesítményre számíthatunk tőled a sportág csúcseseményén, Lettországban?

A felkészülésem sajnos nem úgy sikerült ahogy terveztem, mivel nemrég nyitott meg a terem így százszázalékosan erre koncentráltam igazából. Viszont amikor megtudtam hogy van lehetőségem megmérettetni magam a világbajnokságon, elkezdtem gőzerővel erre készülni.

Minden negatív kétségem ellenére 200%-osan fogok beleadni minden erőmet, hogy a tavalyi teljesítményemnél jobbat tudjak majd bemutatni.

Az elmúlt évek során megmérettem magam pár külföldi versenyen, így szépen lassan tudatosult bennem, hogy nekem kint a helyem!

A csapat tagja még: Hangrád Vivien és Fekete Bence.

A 23 éves Hangrád Vivien a Street Workout Team Eger egyesület vezetője és edzője, egyben versenyzője, mégpedig a freestyle kategóriában. Korábban szertornázott és az akrobatikus Rock&Rollt is kipróbálta. Abban reménykedik, hogy sportága az olimpia műsorára is felkerülhet.

Tanítványa, Fekete Bence hosszú évek munkája után jutott el odaáig, hogy képviselhesse Magyarországot a Street Workout világbajnokságon. Civilben az Egri Rendőrkapitányság közlekedési főosztályán dolgozik, mint járőr.

Bemutatjuk Magyarország legjobb street workout sportolóit – 1. rész

A világbajnokságot a wswch.org weboldalon lehet majd élőben követni.