Berki Krisztián a két ünnep között sem pihen

A több hónapja tartó gyógytornát követően, akár már januárban visszatérhet a tornaterembe az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián.

A Magyar Torna Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Berki vállproblémája miatt szeptemberben egy beavatkozáson esett át, amely után nem sokkal meg is kezdte a rehabilitációt. A lólengés-specialista a gyógytornán kívül különböző terápiás kezeléseken is részt vesz, amelyekre jól reagál, és az elvártaknak megfelelően fejlődik. Megállás nélkül tréningezi a műtött vállát, az ünnepek alatt tart csak egy pici pihenőt: „december 22-ig gyógytornázom, és kezeléseken veszek részt. A szentestét a családommal töltöm, majd elutazunk pihenni egy pár napra, de a két ünnep között folytatom a rehabilitációs edzéseket. Egész tűrhetően van a vállam, folyamatosan javul, egyre erősebbnek érzem, szerencsére nincsenek fájdalmaim. Úgy haladok, ahogy az orvosok is előírták.

A 2018-as esztendőben az legfontosabb számára, hogy meggyógyuljon, és újra a visszakerüljön a torna világába: „Nem szoktam Újévi fogadalmakat tenni, mindig csak az előző évi teljesítményemet szeretném ismét megcsinálni, vagy azt túlszárnyalni. Most azért van hova fejlődjek, de a legfontosabb, hogy a vállam teljes egészében rendbe jöjjön, és el tudjam kezdeni az edzéseket. Ha minden jól megy, akkor januárban már a tornatermi erősítéseket is elkezdjük Kokó bá’- val, és picit visszatérek a régi kerékvágásba.

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs