Berki Krisztián újra edz

A karantén végeztével már a múlt héten edzésbe állt a lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Berki Krisztián, aki egyelőre erősítő edzéseket végez és gyógytornára jár.

A Magyar Torna Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok elmondása szerint a karantén jót tett korábban műtött vállának, a felkészülési terv pedig lehetőséget biztosít a fokozatos terhelésnek. Berki hozzátette, a legfontosabb az óvatosság, hiszen a koronavírus okozta kényszerhelyzet miatt az év végi, decemberi Európa-bajnokságot leszámítva nincsenek biztos versenydátumok, amelyekre figyelni kellene.

Az UTE és a válogatott kiválósága egyébként hasznosan töltötte az elmúlt időszakot, hiszen a Debreceni Egyetem sportszervezés szakán diplomát szerzett.

Berki Krisztián: A karantén ideje alatt sokat pihentem, ami úgy néz ki, jót tett a vállamnak, és sikerült befejezni a szakdolgozatomat, diplomát szereztem sportszervező szakon. A múlt héten már elkezdhettem az edzéseket a teremben, egyelőre még csak erősítő tréningek és gyógytorna szerepel a programban, a támaszokat nem erőltetjük. Az edzőmmel azt beszéltük meg, hogy nem siettetünk semmit, hiszen a pandémia miatt az év végi Eb-t leszámítva nem tudni milyen versenyek lesznek ősszel, minden a vállamtól függ.

 

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs