Berki Krisztiánt is köszöntik Szombathelyen

14 nemzet tornászai érkeznek a vasi megyeszékhelyre.

Ha ősz, akkor rangos nemzetközi verseny Szombathelyen – ez idén sem lesz másként. A hétvégén megrendezik a tornászoknál a Hungarian GP-t – számolt be a magyar szövetség. Az eseményen várhatóan 14 nemzet tornászai vesznek részt – hangzott el a GP szombathelyi keddi sajtótájékoztatóján.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára elmondta, az Arena Savariában a nőknél Kovács Zsófia, Székely Zója, Bácskay Csenge és Ilka Juk képviseli majd a magyar színeket, Szilágyi Nikolett és Tömböl Boglárka – aki szombathelyi sportiskola fiatal versenyzője – versenyen kívül indul. A férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid és Dobrovitz Ádám lesz ott a Grand Prix-n, Bátori Szabolcs és Csorvási Soma pedig versenyen kívül indul.

A sajtóeseményen részt vett Berki Krisztián olimpiai világ- és Európa-bajnok tornászunk is, aki a hazai szövetségnél sportigazgatóként dolgozik. Berki elmondta, az elmúlt időszakban a magyarok több nemzetközi versenyen is indultak, ahol tovább öregbítették a magyar torna hírnevét, hiszen több éremmel tértek haza.

A sajtótájékoztatón elhangzott, Szombathelyen a Magyar Torna Szövetség egy kis ünnepség keretében köszönetet kíván mondani Berki Krisztiánnak a sok éven át tartó kimagasló versenyzői munkájáért, egyben a klasszis egy nemzetközi versenyen búcsúzik majd el a versenyzőtársaktól.

A verseny összdíjazása 25.850 ezer euro.