Bernek Péter döntős 200 méter háton, Telegdy Ádám 9.

Bernek Péter 1:55.79 perces országos csúccsal a hatodik idővel jutott döntőbe, Telegdy Ádám pedig a 9. helyen zárt 200 méter háton csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Mindketten az első elődöntőben álltak rajtkőre, Bernek a 4-es, Telegdy a 6-os pályáról vágott neki a négy hossznak.

Az előfutamokkal ellentétben ezúttal a riválisok erősebben kezdtek, a táv felénél a középmezőnyben voltak a magyarok, a hajrát követően végül Bernek holtversenyben harmadikként, Telegdy ötödiknek csapott célba. Előbbinek sikerült a terve, hiszen megjavította 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsát, utóbbi pedig nagyot faragott egyéni legjobbjából (1:57.17), 1:56.69 perc mostantól pályafutása leggyorsabbja.

Az országos csúcs ellenére picit elégedetlen vagyok, reggel erősebben kezdtem, talán most is azt kellett volna. Szeretném ezt az időt megjavítani, ha esetleg sikerülne 1:55 alá bemenni, akkor az sem érdekel, hányadik vagyok” – nyilatkozta Bernek.

Elégedett vagyok, amikor láttam az időeredményt, nem gondoltam volna, hogy kilencedik leszek. Pont ezt az időt lőttem be magamnak előzetesen, nem lehetek csalódott. Arra nincsenek szavak, milyen itt a hangulat, elképesztően jó érzés, legszívesebben minden nap átélném” – mondta Telegdy Ádám, aki hozzátette, ha évente javul folyamatosan, akkor akár 2020-ban az Európa-bajnokságon hazai környezetben akár dobogóra is állhat.

A 200 méter hát döntőjét pénteken rendezik.

(MTI)

MTI Fotó: Illyés Tibor

Vélemény, hozzászólás?