Biacsi Bernadett világbajnoki csúccsal győzött a para-atlétikai vb-n

A július 12. és 24. között Londonban megrendezett Para Atlétikai Világbajnokság utolsó versenynapján Biacsi Bernadett a Queen Elizabeth Olympic Parkban, teltházas stadion előtt, új világbajnoki csúccsal lett világbajnok a 800 méteres síkfutásban.

A Magyar Paralimpiai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint a közel két hetes rangos világesemény zárásaként, az utolsó éremátadó ünnepségen Bernadett győzelmének tiszteletére hangzott el a magyar Himnusz. A magyar csapat így egy arany, és Biacsi Ilona 1500 méteren nyert bronzéremével zárta a világbajnokságot, a két érmen kívül egy negyedik, két hatodik, két hetedik és egy nyolcadik hellyel büszkélkedhet a válogatott.

A Biacsi ikrek a magyar para atlétika jelenlegi legsikeresebb versenyzői, Ilona a londoni paralimpiai játékokon 1500 méteren bronz, a riói paralimpián ugyanebben a versenyszámban ezüstérmet nyert! A 800 méteres síkfutás nem paralimpiai versenyszám, Biacsi Bernadett egyre javuló teljesítményével évek óta a nemzetközi élmezőnyben végez. Bernadett sportolói pályafutása eddigi legsikeresebb eredményét érte el a 2017-es világbajnokságon, a világbajnoki csúccsal nyert futamon kiváló stratégiával szerezte meg az első helyezést. A szegedi Biacsi testvéreket Antal Andor életműdíjjal kitüntetett edző készíti fel a versenyekre.

Biacsi Bernadett futamát az alábbi linken tudják megtekinteni 1.59:30 perctől:

Fotók: a Magyar Paralimpiai Csapat

Vélemény, hozzászólás?