Bicsák Bence volt a legjobb magyar Abu-Dzabiban

A négy magyar triatlonos közül Bicsák Bence végzett a legelőkelőbb helyen a világbajnoki-sorozat nyitóversenyén Abu-Dzabiban, miután pénteken a férfiak versenyében a 17. helyen ért célba.

A verseny honlapjának tájékoztatása szerint Bicsák – a portugál Joao Silvával egyetemben – 52:35 perc alatt teljesítette a 750 méter úszásból, 18,6 kilométer kerékpározásból és 4,9 km futásból álló távot, a célfotó alapján azonban riválisa megelőzte. A versenyszámot a vb-címvédő spanyol Mario Mola (52:00 p) nyerte meg, míg Faldum Gábor (53:42 p) a 35. helyen végzett. Az 55 fős mezőnyből 46 versenyző teljesítette a távot – számolt be pénteken az MTI.

A nőknél az összetettben tavaly ezüstérmes amerikai Katie Zaferes (55:31 p) bizonyult a leggyorsabbnak – a legjobb négybe három amerikai került -, a magyarok közül Kovács Zsófia (59:22 p) a 36., Vanek Margit (1:01:43 óra) pedig a 49. lett. Az 55 indulóból 50 ért célba.

Szombaton a tokiói olimpián bemutatkozó versenyszámban, vegyes váltóban küzdenek meg egymással a négyfős csapatok, köztük a magyar.

A vb-sorozat egyéni küzdelme hét állomásból – a következőre április végén Bermudában kerül sor -, valamint az augusztus végi, lausanne-i döntőből áll. A vegyes váltók esetében három viadal lesz a vb-sorozatban, az utolsó, hamburgi egyben világbajnokság is.

fotó: © ITU Media / Janos Schmidt