Biczó Bence bronzérmet szerzett az Universiaden

A japánok uralta nagyon erős mezőnyben Biczó Bencze fantasztikus utolsó 50 méterrel bronzérmet szerzett a 29. Taipei Nyári Universiaden, Verrasztó Evelyn pedig a pontszerző 6. helyen végzett a női 200 m-es vegyesúszásban a mai úszódöntőkben.

A MEFS szerdai tájékoztatása szerint a tegnapi fantasztikus úszás után a ma névnapját ünneplő Biczó számára minden remény megvolt arra, hogy a kazanyi Universiade aranyérme után most is éremmel térjen haza a férfi 200 m pillangó döntője után. Bence beváltotta reményeinket. Az Edutus Főiskola kereskedelem és marketing szakos hallgatója 150 m-nél még az 5. helyen állt, az utolsó 50 méteren azonban tudott gyorsítani, így végül 1:56.16-tal harmadik helyen csapott a célba. Az első helyet HOROMURA Nao (JAP), a szám junior világbajnoka új Universiade csúccsal szerezte meg (1:53.90), a második az ugyancsak japán SETO Dalya lett (1:55.09.)

A versenyen megjelent a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) kincstárnoka, a mongol Bayasgalan Danzandorj és Eric Saintrond, a FISU főtitkára is.

A mai napon még egy döntőben voltunk érdekeltek, Verrasztó Evelyn a női 200 m vegyes úszásban 2:13.30-e eredménnyel pontszerzőként a 6. helyen végzett. Az elsőséget a japán OHASHI Yui szerezte meg új Universiade csúccsal (2:10.03).

fotó: MEFS

Vélemény, hozzászólás?