Bíró Blanka is 2021-ig a Fradiban! – videó

A magyar válogatott és a Ferencváros első számú kapusa még éveken át marad a Fradi játékosa.

Az FTC hivatalos honlapjának keddi közlése szerint egy hete a Fradi TV-ben jelentették be, hogy Háfra Noémi szerződést hosszabbított a Ferencvárossal, most pedig újabb igazolásról számolhattak be klub magazinműsorában. A zöld-fehérek női kézilabdacsapatának, illetve a magyar válogatott első számú kapusa, Bíró Blanka 2021-ig elkötelezte magát a Fradihoz.

Sokat nem kellett gondolkodnom a döntésen, tudtam, hogy itt szeretnék játszani – mondta Bíró Blanka. – Jól sikerült az elmúlt három év, lehetőséget kaptam a klubtól, minden a fejlődésemet szolgálja, és úgy érzem, valóban előre is léptem. Mindenképp itt szerettem volna folytatni a pályafutásomat.

A válogatott kapus nyolc évet húzott le nevelőklubjában, a Vácban, mielőtt 2016-ban az FTC-Rail Cargo Hungariához szerződött.

Bíró Blanka a Ferencváros és a magyar válogatott meghatározó játékosa, ezért mindenképpen szerettük volna, ha további évekre sikerül vele megállapodni – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója. – Külön öröm, hogy Blanin is azt éreztük, szívesen marad a Ferencváros játékosa. Rendkívül pozitívnak tartom, hogy az együttesünk jó néhány meghatározó kézilabdázója kötelezte el magát hosszabb távra, vagyis biztosított, hogy a Ferencváros magja továbbra is a magyar válogatott erősségeiből fog állni. Mindenképp előre mutató, hogy a keretünk jelentős részét évekre előre ismerjük, és a csapatépítésben komoly szerepe van, hogy a válogatott játékosok hosszabb távon a Ferencvárosban képzelik el jövőjüket.

A FradiMédia felvétele:

fotó: fradi.hu