Bő egy év múlva Kazanyban versenyezhetnek a speciális olimpikonok

„A reménység fénysugara”- ez a jelmondata a Téli Világjátékoknak.
2022 január 22. és 28. között az oroszországi Kazanyban szerepelnek az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott versenyzők. A Speciális Olimpia Téli Világjátékokra az előzetes jelentkezések alapján 108 országból, több mint 2000 sportolót regisztráltak már. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség tájékoztatása szerint a soron következő világeseményen hazánkat 29 sportoló és az őket felkészítő szakemberek képviselik. A magyar delegáció 43 fősre tervezett. A magyar speciális olimpikonok 5 sportágban: alpesi síben, floorballban, gyorskorcsolyában, hófutásban és műkorcsolyában állnak rajthoz. A küldöttségek név szerinti nevezését 2021 nyarán kell majd leadni.

Tatárföld fővárosa tárt karokkal várja a delegációkat.

KAZANY, több mint 1,2 milliós népességével Oroszország tíz legnépesebb városa közé tartozik.  Oroszország egyik legrégibb települése, Szamara mellett a középső-volgai régió fontos kulturális, oktatási, politikai, gazdasági és sportközpontja.

A 2013-as Universiade nagy fejlődést hozott a város életébe. Sok új sportlétesítmény épült, melyeket a 2015-ben megrendezett FINA világbajnokságra továbbfejlesztettek. A 2018-as oroszországi labdarúgó vb-én a város egyik stadionjában is rendeztek mérkőzéseket.

A magyar speciális olimpikonok a legutóbbi, 2017-es grazi Világjátékokon 13 arany, 6 ezüst és 9 bronzérmet szereztek.

Orosz világsztárok és közéleti személyiségek támogatják és népszerűsítik a 2022-es Speciális Olimpia Téli Világjátékokat!

A kazanyi játékok nagykövetei:

Tatyana Navka: olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok jégtáncos

Alexander Ovechkin: háromszoros világbajnok, Stanley-kupagyőztes jégkorongozó, a National Hockey League-es Washington Capitals balszélsője és csapatkapitánya

Alexander Legkov: olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok sífutó

Alexey Nechaev: üzletember és politikus, a Faberlic kutató és gyártó vállalat alapítója

Ksenia Solovieva: a Tatler folyóirat főszerkesztője

#WeTogether

#SOKAZAN2022

#SOHNincslehetetlen