Böde és Dzsudzsák újra a magyar keretben

Marco Rossi 26 fős keretet hirdetett ki a férfi A-válogatott utolsó két Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésére. A keretet a kinevezésekor felállított szabályok alapján állította össze a szövetségi kapitány, aki minden játékostól kiemelkedő motiváltságot és elszántságot vár.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a nemzeti csapatba ezúttal meghívót kapott Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Holman Dávid, Korhut Mihály és Ugrai Roland is, csakúgy, mint az U21-es válogatottból a korosztályos Eb-selejtező sorozat végén kiöregedő Gazdag Dániel. Az Egyesült Államokban szereplő játékosok közül Németh Krisztián és Sallói Dániel meghívásától viszont ezúttal eltekintett a kapitány, mivel az MLS rájátszásába bejutott csapatok vasárnap fontos mérkőzést játszanak, így a két játékos csak kedden tudott volna megérkezni Telkibe, s az időeltolódásból és az utazásból fakadó fáradtság miatt csütörtökön egész biztosan nem tudtak volna pályára lépni Észtország ellen.

–  A most visszatérő játékosokkal eddig azért nem számolhattam, mert nem játszottak rendszeresen klubjaikban, és ennek következtében nem voltak csúcsformában – nyilatkozta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Mostanra azonban mindegyikük rendszeresen játszik és jó formába került, így ezúttal nem volt akadálya annak, hogy meghívást kapjanak. Fontos kiemelni, hogy mintegy 45 játékost figyelünk állandó jelleggel, nekem pedig az a feladatom, hogy az adott pillanatban a legjobb formában lévőket hívjam meg közülük a keretbe. Akik most lehetőséget kaptak, azoktól alapvető elvárásom, hogy mindent megtegyenek a címeres mezért és a lehető legjobbjukat nyújtva játsszanak az előttünk álló két mérkőzésen.

Marco Rossi azt is elmondta, hogy amennyiben Dzsudzsák Balázs kezdőként lép pályára, ismét ő fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot, ellenkező esetben a pályán és azon kívül is példaértékű munkát végző Szalai Ádám vezeti majd ki a csapatot a Groupama Aréna gyepére.

A férfi A-válogatott kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Lepizig)
Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC)

Védők:

Baráth Botond (Budapest Honvéd)
Fiola Attila (MOL Vidi FC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Korhut Mihály (Hapoel Beer Sheva)
Lang Ádám (CFR Cluj)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Willi Orban (RB Leipzig)
Paulo Vinicius (MOL Vidi FC)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holman Dávid (Slovan Bratislava)
Kalmár Zsolt (DAC)
Kleinheisler László (Astana)
Kovács István (MOL Vidi FC)
Nagy Ádám (Bologna)
Pátkai Máté (MOL Vidi FC)

Támadók:

Böde Dániel (Ferencváros)
Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba)
Holender Filip (Budapest Honvéd)
Nagy Dominik (Legia Warszawa)
Sallai Roland (Freiburg)
Szalai Ádám (Hoffenheim)
Ugrai Roland (Atrómitosz Athinón)
Varga Roland (Ferencváros)

A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, a többiek pedig klubkötelezettségeik végeztével csatlakoznak a társaikhoz. A Marco Rossi vezette stábnak ezúttal a megszokottnál is rövidebb ideje lesz felkészíteni a csapatot a mérkőzésekre, hiszen már jövő csütörtökön, november 15-én (kezdés: 20.45) pályára lép az együttes Észtország ellen a Groupama Arénában, majd három nappal később ugyanitt Finnország ellen zárja szereplését a Nemzetek Ligája csoportküzdelmeiben a válogatott (szintén 20.45-től). A két mérkőzésre szóló jegyek megvásárlásáról az alábbi cikkünkben minden fontos információ megtalálható.

fotó: mlsz.hu