Bodó Richárd: A legfontosabb feladatunk még előttünk van

Vége az alapszakasznak, jövő héten már a bajnoki döntőben küzd a címvédésért a MOL-Pick Szeged. A Veszprém elleni finálé előtt Bodó Richárddal beszélgetett a MOL Csapat.

Még fáj a szegedi játékosoknak a Vardar elleni kiesés, de tudják jól, nem engedhetik meg maguknak, hogy túl sokáig rágódjanak a Bajnokok Ligája-kudarcon, hiszen máris közeledik a következő nagy feladat, a bajnoki cím megvédése.

Magunkban már lezártuk a Vardar elleni párharcot.Én már másnap úgy jöttem edzésre, hogy hiába sajnáltam nagyon a kiesést, már csak a bajnokságból hátralevő meccsekre koncentráltam” – mondta a MOL Csapatnak Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged átlövője.

Bekacsintott a rekord

A bajnokság alapszakaszából már csak egy meccs volt hátra, a Csurgó elleni győzelemmel pedig az is kiderült, hogy a szegediek rekordévet zártak, hiszen még soha nem végeztek 25 győzelemmel. Egyetlen pontot vesztettek csupán, és a tatabányai döntetlen ellenére magabiztosan szerezték meg az alapszakasz első helyét, és vele a pályaelőnyt a bajnoki döntőben.

Jól játszottunk, és megérdemelten nyertünk, de a Csurgó elleni siker nem csak ezért volt jó, hanem azért is, mert elterelte a gondolatainkat a Vardar elleni párharcról. Megéreztük újra a győzelem ízét, és most már minden idegszálunkkal a Veszprém elleni párharcra koncentrálunk” – mondta a válogatott balátlövő.

Az alapszakaszban már egyszer sikerült történelmet írnunk, és ez erőt ad ahhoz, hogy meneteljünk tovább előre a következő történelmi tett felé, olyan ugyanis még soha nem fordult elő, hogy a Szeged duplázzon. Márpedig a kupa már a miénk, és ha megvédjük a bajnoki címünket, akkor ez is összejön.

További részletek a MOL Csapat oldalán.

 

Fotó: MOL-PICK SZEGED