Bodrogi Gyula 85 éves

Különleges élményben lehetett részük azoknak, akik jegyet váltottak a tegnap esti előadásra a József Attila Színházba.

Többek között láthatták ahogyan Nyertes Zsuzsa színművésznő térden állva mond köszönetet a születésnapos Bodrogi Gyulának.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, mert az ünneplés már délelőtt elkezdődött. A 85. életévét hétfőn betöltő, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari díjas, Kiváló és Érdemes Művész, a Nemzet színésze cím birtokosa mit sem sejtve érkezett 11-re a színházba, ahol már vártak rá a kollégái, barátai és a sajtó képviselői.

Pályatársaival, a József Attila Színház örökös tagjaival együtt idézték fel a múlt legemlékezetesebb, legmeghatóbb és legviccesebb történeteit egymásnak adva a mikrofont a pódiumon.

Galambos Erzsi, Szabó Éva, Voith Ági, Láng József, Újréti László és természetesen Bodrogi Gyula ezután a mikrofont ecsetre cserélve tenyér lenyomatukkal és aláírásukkal örökre bevésték a nevüket a színház történetébe.

A meglepetések sora este folytatódott. A művész úr stílszerűen egy vadász dzsippel érkezett és a tömeg vastapsától kísérve az öltözőjébe sietett, hogy felkészülhessen “Dr. Gál” szerepére. Nemcsak Esztergályos Cecíliát “Mici néni” szerepében, hanem a közönséget is sikerült újra meghódítani fergeteges humorával, vitalitásával, a színház iránti szenvedélyével. Az előadás végén szűnni nem akaró tapsvihar volt a jutalma “standing ovation” közepette. Egymás után köszöntötték a művész urat a színpadon.

A vadásztársaságtól egy “Bodrogi Gyula” festményt kapott, amely a kicsomagolás után percekig elvonta az ünnepelt figyelmét.

A Vidám Színpad képviseletében Böröndi Tamás, Straub Dezső és a már említett Nyertes Zsuzsa osztották meg megható gondolataikat.

A vadászok, színészek után következtek a focisták, a színész válogatott néhány tagja tette tiszteletét.

Az est egyik fénypontjaként Nemcsák Károly igazgatótól átvehette a József Attila-díjjal járó gyűrűt és belesüppedhetett a mostantól a nevét viselő zsöllyébe. Teljesen megérdemelten.

fotók: Róth Tamás