Bohus 18., Kozma 21., nincs magyar elődöntős 100 méter gyorson

Bohus Richárd a 18., Kozma Dominik pedig a 21. helyen zárt,
ezzel egyikük sem jutott be az elődöntőbe 100 méter gyorson szerdán, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A vb egyik legnépesebb számára 119-en neveztek, igaz, néhányan végül nem álltak rajtkőre.

A magyarok közül Bohus az utolsó előtti, azaz a tizenegyedik futamban kapott helyet. A 24 éves békéscsabai versenyző a szélső, 9-es pályán kifejezetten jól kezdett, s a fordulót követően ugyan visszaesett, egy nagy hajrával, egyéni legjobbjától csupán egyetlen századdal elmaradva 48.87 másodperccel az ötödik lett.

Jobb lett volna ez, csak a váltóban elért harmadik hellyel nem számoltam, talán túl nagy érzelmi többletet adott, ami miatt nem nagyon tudtam aludni az elmúlt napokban. Ez most ennyi volt, nagyon meghaltam a végére” – mondta Bohus Richárd.

Ezt követően a közönség új kedvence, Kozma Dominik állt a rajtkőre, a 26 éves úszó a vasárnapi nyitónapon a bronzérmet nyert 4×100 méteres gyorsváltó első tagjaként ért el országos csúcsot, majd kedden 200-on – ahol fantasztikus versenyzéssel hatodik lett – Cseh László 2009-es hazai rekordját javította meg.

Kozma a 8-as rajthelyről indulva negyedikként fordult a második 50-re, s végül Bohus idejéhez képest két századdal rosszabbat, 48.89-et úszott, ezzel hetedik lett a futamában.
Lerombolt a kétszáz gyors rendesen, de azért jöttem, hogy kiússzam magam, örülök annak az országos csúcsnak. Ha ott tartalékolok, ez most biztos jobb, de az nem én lettem volna” – nyilatkozott Kozma, majd hozzátette: a kétszázas ritmus volt benne, a gyorsaság hiányzott az úszásából.

(MTI)

MTI Fotó: Illyés Tibor

Vélemény, hozzászólás?