Borsodi ökölvívó egyesület mellé állt a HELL ENERGY

A magyar energiaitalgyártó cég, a HELL ENERGY Magyarország Kft. tevékenységének fontos része a fiatal, tehetséges sportolók felkarolása, valamint szívügye a borsodi régió támogatása. Éppen ezért nem meglepő, hogy a vállalat felkarolta a Szikszó Boxing néven megalapult ökölvívó egyesületet, hogy segítse a fiatal boxolók sportpályafutását.

A Hell Energy tájékoztatása szerint 2014-ben Majláth Gábor Tamás 9 társával megalapította a Szikszó Boxing Ökölvívó Sportegyesületet, ahová eleinte csak felnőtt, hobbi sportolók jártak edzeni. A klub fokozatosan nőtt egyre nagyobbra és terjesztette ki látogatóinak körét a gyerekekre és a versenyzői babérokra törőkre. Mára három – korosztály és célkitűzés szerint felosztott csoportba – tudnak jelentkezni az érdeklődők a miskolci és szikszói helyszíneken.

Szikszo_Boxing02_Hell_2018

„Elsősorban a szikszói és Szikszó vonzáskörzetébe tartozó fiatalokkal szerettem volna megismertetni az ökölvívást és a versenysportot – így indult a klub élete, de már a kezdetekkor cél volt, hogy az évek előrehaladtával, a lehetőségekhez mérten bővítsük az egyesületet, amit több település bevonásával szeretnénk megvalósítani. Fontosnak tartom, hogy a tehetségek felkutatásával és foglalkoztatásával, záros határidőn belül kimagasló eredményeket tudjunk felmutatni, akár nemzetközi szinten is. Jelenleg a szikszói gyerekedzést mintegy 15, kizárólag alsó tagozatos gyerek látogatja, a felnőtt és versenyzői edzésen pedig 15-25 közötti létszámmal dolgozunk, ebből mintegy 10 fő versenyző. Mivel nem csak itthon szeretnénk eredményeket elérni, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére, így minden nemzetközi versenymeghívásnak igyekszünk eleget tenni, és a sport mellett próbálunk cserediák programokat is megvalósítani ezekkel az országokkal, klubokkal.” – mondta Majláth Gábor Tamás, az egyesület vezetője.

A Szikszó Boxing támogatóihoz – Szikszó Város Önkormányzata és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség mellé – 2018 nyarán csatlakozott a HELL ENERGY Magyarország Kft. is, így szeptembertől az egyesület HELL Fight Club néven folytatja működését.

Szikszo_Boxing03_Hell_2018

A HELL-től egyébként sem idegen a küzdősportok támogatása – szponzorált sportolóinak, a HELL Racing Teamnek tagja a K1 Európa-bajnok, Koncz Attila, ezen kívül a márka szponzorként volt jelen az idei Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokságon és rendszeresen támogatja a TEK Gálát is.

A HELL Fight Club az ökölvívás mellett K1 edzéseket is hirdet, melyet a magyar thai boksz legenda, Kunkli Tivadar tart Miskolcon.

A klubról bővebb információt weboldalukon találnak, aktuális eredményeiket pedig Facebook oldalukon követhetik nyomon.

Web: hellfightclub.hu/

Facebook: www.facebook.com/hellfightclub/

 

fotók: Hell energy