Bravúr az együttes kéziszer-csapattól

Remekül teljesített a Farkas Júlia, Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Varga Lujza, Szabados Dóra összeállításban kiutazó felnőtt együttes kéziszer-csapat, amely 23.900 ponttal bejutott az 5 karika fináléjába a pamplonai Challenge Világkupán.

A selejtezőkkel megkezdődött a spanyolországi viadal, ahol Wiesner Hanna és Lovász Luca egyéniben indultak. Wiesner Hanna karikagyakorlatára 27.500 (13.hely), az élete első felnőtt nemzetközi versenyén szereplő Lovász Luca 26.850 (15.hely) pontot kapott. A hölgyek ezt követően labdával folytatták a megmérettetést. Itt Wiesner a 9. helyet szerezte meg (29.050), Lovász nem sokkal lemaradva tőle (28.250) a 12. pozícióban zárt. A két versenyzőt az egyéni összetett rangsorban sem sok választja el egymástól, Wiesner a 12. (56.550), míg Lovász a 14. (55.100) helyen áll – számolt be péntek este a magyar szövetség.

Az igazi nagy eseményt azonban az együttes kéziszer-csapat szereplése nyújtotta, hiszen Somhegyi Réka és Mészáros Alexandra nélkül, megfiatalított és nemrégiben összeállt csapattal értek el 23.900 pontot 5 karikával, amellyel bekerültek a vasárnapi fináléba.

Szombaton  folytatódnak a kvalifikációs versenyek, vasárnap pedig a finálékkal zárul a World Challenge Cup.

Lauber Zsófi, edző:

Wiesner Hanna a mezőny első harmadában zárta az első napot két szer után. Karikagyakorlata visszafogott volt, azzal a 13. helyet szerezte meg, labdagyakorlata felszabadultabban és tisztán lett kivitelezve, azzal a 9. helyen zárt. Két szer után a 12. helyről várja a folytatást. Lovász Luca élete első felnőtt egyéni Világkupa versenyén higgadtan versenyzett,  és Wiesner Hanna mögött áll nem sokkal. A felnőtt együttes kéziszer válogatott fiatal csapatként, sok nehézség után tudott felállni és elindulni a nemzetközi vérkeringésben. Fiatal generáció, a csapat nagy részének ez az első felnőtt világversenye. Az 5 karika gyakorlatot hibákkal ugyan, de sikeresen kvalifikálták a vasárnapi fináléra, amely nagy öröm a csapat számára, és újabb bizonyítási lehetőség a legjobbak között.

Részletes program, World Challenge Cup, Pamplona
Május 21. 12:30-17:10, selejtező (szalag, buzogány)
Május 21. 18:00-18:40, selejtező (3 szalag, 2 labda – együttes kéziszer csapat)
Május 22. 12:00-16:06, szerenkénti döntők